Renginiai

Lietuvos gastronomijos savaitė kvies ragauti grilio patiekalus kitaip

Gegužės 24-30 dienomis vyks  devintoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai kvies visus, norinčius pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

Šiemet festivalyje dalyvauja 24 restoranai iš Vilniaus, Vidurio Lietuvos bei Palangos. Beprecedentės pastarųjų metų aplinkybės padarė įtakos ir Lietuvos gastronomijos savaitės krypčiai, tikslams.

„Nukentėjus visos šalies restoranų verslui ir gastronomijos kultūrai, Lietuvos gastronomijos savaitę organizuojame siekdami iš naujo telkti profesionalus, kurti šalies patrauklumo įvaizdį, mokantis iš naujo užsitarnauti svečių dėmesį. Kol užsienio svečių šalyje praktiškai nėra, vietinių lankytojų palaikymas labai svarbus“, – savo mintimis dalinasi viena iš tradicinio festivalio organizatorių, LRVVKA vykdančioji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

 

Be to, šalyje įsigalėję ribojimai privertė kūrybiškai pažvelgti į situaciją, todėl šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys.

„Karantino suvaržymai išlaisvino restoranų fantaziją į madą vėl sugrąžino terasas ir grilio patiekalus, tad šis pavasaris išsiilgusiems gyvo bendravimo ir sultingo dūmo patiekalų pateiks skanių atradimų. Piknikas pačiame miesto centre? Kodėl gi ne“, – kalba gastronomijos savaitės organizatorė bei LVRA vykdančioji direktorė Eglė Ližaitytė.

Kaip įprasta festivalio metu svečiai bus kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, o restoranuose galės rinktis degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 Eur, kuriuose šiemet ras tokių gurmaniškų patiekalų kaip grilyje keptas tuno kepsnys ar Rokfelerio austrės, ant atviros liepsnos skrudintos tigrinės krevetės, griliuotas arbūzas su sūdytu unguriu… Manote, desertai ir grilio tema – nesuderinama? Išradingieji restoranų šefai festivalio metu kvies ragauti ant grilio kepto banano su sūria karamele bei brendyje brandinto ir grilyje deginto ananaso.

 

Festivalio organizatoriai su optimizmu kviečia prisijungti prie dar vienos gastronominės šventės, dvelkiančios gardžiu dūmo aromatu.

Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
12 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button