Naujųjų išvakarėse ne vienas sostinės restoranas ar baras siūlė sudalyvauti degustacinėje Naujametinėje vakarienėje, ir tai tikrai nieko nestebino.
Nustebino baras „Slojikai“, pakvietęs į… baltų mišrainių Naujametinę degustacinę vakarienę žvakių šviesoje. Jei per mažai stebinantis dalykas šiame pasiūlyme buvo tai, jog kviečiama degustuoti baltąsias mišraines, kitas galėjęs priversti pakelti antakį aspektas buvo šios degustacinės vakarienės kaina – viso labo 20 eurų, o už tai buvo siūloma paragauti net trijų skirtingų baltų mišrainių (nuo tradicinės lietuviškos iki egzotiškos su ispaniška čorizo dešra), užgeriant jas specialiai prie kiekvienos priderintais gėrimais.
Be abejo, visos vietos į šį renginį buvo išgraibstytos labai greitai, o visiems, nesuspėjusiems rezervuoti staliuko, beliko „Slojikams“ užduoti klausimą: „O kas toliau?“ Į šį klausimą minėtas baras atsakė labai greitai ir iškart po Naujųjų pakvietė į legendinių Panevėžio krašto kepsnių degustacinę vakarienę, kurioje už tuos pačius 20 eurų vienam svečiui buvo siūlomi du skirtingi gėrimai, užkandis bei legendomis apipintas kepsnys.
Ir tuo tikrai viskas nesibaigė. Šv. Valentino dienos proga „Slojikai“ susprogdino tikrą romantikos bombą ir surengė čeburekų degustaciją žvakių šviesoje skambant gyvai akordeono muzikai, na o Tarptautinės moters dienos proga „Slojikuose“ bus rengiama degustacinė Jūratės kotletų vakarienė skambant skrabalams.
Baro atstovų teigimu, tai bus unikalus ir pirmą kartą pasaulyje vyksiantis renginys, nes iki šiol dar niekam nėra tekę dalyvauti degustacinėje vakarienėje skambant būtent šiam retam muzikos instrumentui.