Vilniaus „Avia Solutions Group“ arena kviečia visus šią savaitę išbandyti kažką naujo ir įprastus pietus namuose ar biure iškeisti į gardų gatvės maistą iš Lietuvoje sparčiai populiarėjančių maisto furgonėlių, tarp kurių išvysime ir naujų, per karantino laikotarpį gimusių, restoranų „ant ratų“.

Birželio 14-18 dienomis, nuo pirmadienio iki penktadienio, šalia arenos įsikursiantys maisto furgonėliai sukurs vasaros pietų alėją, kur lankytojai, tarp 11 ir 15 valandos, galės paragauti mėsainių, šašlykų, kesadilijų, šonkauliukų, naminių didriesčių („beigelių“), sriubų, bulvių vaflių ir daug kitų patiekalų.

Maisto furgonėlių istorija prasidėjo Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo ranka stumiamų maisto vežimų maždaug XVII amžiaus pabaigoje, tačiau į variklius turinčias transporto priemones tokie prekybos maistu taškai persikėlė tik maždaug praėjusio amžiaus viduryje.

Pirmieji maisto furgonėliai prekiavo ledais, tačiau šiandien juose galima rasti įvairiausių patiekalų – nuo mėsainių iki cepelinų. Skaičiuojama, kad vien JAV yra apie trys milijonai veikiančių maisto furgonėlių, tačiau į Lietuvą tokia gatvės maisto kultūra atkeliavo sąlyginai neseniai ir kelią populiarumo link aktyviai pradėjo skintis tik per paskutinius penkerius metus.

Karantino laikotarpiu, kai restoranai maistą tiekti galėjo tik išsinešimui, daug maitinimo įstaigų patyrė milžiniškus nuostolius būtent dėl patalpų išlaikymo, todėl maisto furgonėliai kai kuriems verslininkams pasirodė dar patrauklesne idėja vasaros laikotarpiu.

Vienas tokių žmonių, Dalius Drumsta iš „Go Grill Truck“, maisto furgonėlių verslo ėmėsi dėl judėjimo laisvės: „Pradėjome šią veiklą, nes maisto furgonas suteikia laisvę judėti, kur tik nori. Matome, kad populiarumas priklauso nuo ruošiamo maisto kokybės, o didžiausias privalumas, be abejo, yra galimybė lengvai perkelti tokį restoraną bet kur“.

Kito per karantiną gimusio maisto furgonėlio „Antrax“ atstovas Vytenis Parachanko yra įsitikinęs, kad tokių verslų populiarumui Lietuvoje didelę įtaką turi iš užsienio atkeliaujančio tendencijos, o pats furgonėlio konceptas yra patrauklus pasirinkimas tiek klientui, tiek verslininkui.

„Jau 15 metų dirbame maitinimo srityje ir daug keliaujame, todėl visad stengiamės į Lietuvą atvežti ir dalį kitokios kultūros bei įpročių. Patys įsirengėme furgonėlį ir nutarėme realizuoti sukauptas žinias. Užsienyje furgonėliai yra labai populiarūs, bet gatvės maistas įgauna pagreitį ir Lietuvoje“, – teigė V. Parachanko.

„Iš kliento pusės, maisto furgonėliai suteikia neįpareigojančią atmosferą, didelį patiekalų pasirinkimą, galimybę paįvairinti rutiną ir laiko leidimą lauke. Iš verslo pusės – tai suteikia laisvę judėti, keisti vietas, miestus ir net šalis, supažindinant vis daugiau žmonių su jūsų maistu. Žinoma, su forgonėliu nėra ir stacionarios vietos nuomos kaštų, kas taip pat yra didelis pliusas“, – pridūrė „Antrax“ atstovas.

„Go Grill Truck“, „Antrax“ ir kitus maisto furgonėlius galėsite sutikti visą šią savaitę, darbo dienomis tarp 11 ir 15 valandos, šalia Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenos.

„Pagaliau atėjo ilgai laukta vasara, todėl kviečiame pietums išbandyti kažką kitokio – gatvės maistą iš furgonėlių. Pietautojai šiais patiekalais galės mėgautis prie čia pat įrengtų staliukų, tačiau labai rekomenduojame prisėsti ir visai šalia esančiame Ozo parke, kur vasarą dažnai pietauja ir mūsų arenos personalas“, – teigė „Avia Solutions Group“ arenos marketingo projektų vadovė Guoda Šereikaitė.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

30 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar girdėjote kaukiančias perspėjimo sirenas?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist