Pirmasis kovo šeštadienis – išskirtinė diena ne tik alyvuogių aliejaus gerbėjams, bet ir gurmanams bei sveikos mitybos mylėtojams: pirmą kartą organizuojama Alyvuogių aliejaus diena po vienu stogu suburs daugiau nei 20 alyvuogių aliejaus gamintojų iš Pietų Europos. 

Renginį organizuojančio itališkų maisto produktų tinklo „itališko skonio gurmanai” įkurėja bei sertifikuota aliejų someljė Liana Davletšina dalinasi, jog pagrindinis Aliejaus dienos tikslas – atsakyti į vartotojui kylančius klausimus bei panaikinti ribą, skiriančią gamintoją ir vartotoją. „Alyvuogių aliejus, nuo senovės laikų laikomas žaliuoju auksu, šiuo metu yra vienas labiausiai padirbinėjamų bei mitais apipintų produktų. Kadangi mūsų įmonė bendradarbiauja su pasaulyje pripažintais alyvuogių aliejaus ūkiais ir Lietuvai pristato tik aukščiausios kokybės produktus, manome, kad turime ir šviesti žmones šia tema – kad nesklandytų įvairūs mitai ir neliktų atvirų klausimų”

Pristatydama renginį, vienintelė Lietuvoje alyvuogių aliejaus someljė teigia, kad jo tipas gali būti įvardijamas dvejopai – edukacinis ir pramoginis. Tai reiškia, jog būrys alyvuogių aliejų gaminančių ūkių iš Italijos, Ispanijos, Graikijos, Prancūzijos ir Kroatijos atsakys į visus iškilusius klausimus, supažindins, kaip atskirti kokybiškus aliejus, pristatys degustavimo metodus. Atvykę svečiai bei įvairių sričių gydytojai kvies į paskaitas įvairiomis, su alyvuogių aliejumi susijusiomis, temomis: sveikatos, onkologinių ligų prevencijos,  aliejaus pasirinkimo.

Nors be alyvuogių aliejaus savo virtuvės, ko gero, nebeįsivaizduoja nė viena šeimininkė, dilemų gaminant vis dar netrūksta. Viena populiariausių – ar alyvuogių aliejus tinkamas kepimui, nuo jos neatsilieka ir derinimas prie tam tikrų produktų. „Kepimo klausimas – vienas labiausiai paplitusių kalbant apie alyvuogių aliejų ir yra įtrauktas į 10 populiariausių mitų sąrašą – pažadame, po renginio apie tai nebesusimąstysite. O kalbant apie derinimą – tam renginio metu bus skiriama tikrai daug dėmesio, kadangi mūsų partneriai – restoranas „Rib Room” – jau yra paruošęs specialų meniu įvairiausių užkandžių, prie kurių priderins skirtingus alyvuogių aliejus. 

„Vos lašas kokybiško alyvuogių aliejaus suteiks patiekalui išskirtinę vertę – šviežumą, aromatingumą ir padarys jį daug sveikesnį. O šaukštas alyvuogių aliejaus ryte tuščiu skrandžiu – didžiulė antioksidantų, vitaminų ir kitų naudingų medžiagų bomba. Tad šį produktą pažinti tikrai verta” – pasakoja renginio organizatorė. Susipažinti asmeniškai su dvidešimčia geriausių pasaulyje aliejų gamintojų, iš kurių net 3 turi 100 balų iš 100 pasaulinį reitingą – unikali galimybė, kurios nederėtų praleisti nei vienam.

Renginio organizatoriai atskleidžia, jog įsigydami bilietą dabar, dovanų gausite knygą „10 mitų apie alyvuogių aliejų” dovanų.

Renginio data: 2020 m. kovo 7 d., nuo 11:00 val iki 19:00 val.

Vieta: Viešbutis „Holiday Inn Vilnius“, Šeimyniškių g. 1. Šnipiškės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

9 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist