Vasario 21-ąją, antradienį, visa Lietuva švenčia Užgavėnes. Nuo seno šią dieną buvo įprasta ruošti blynus, kuriais vaišindavosi ne tik namiškiai, bet ir kiekvienas į namus užėjęs žmogus.

Pateikiame įdomesnių ir skanių blynų receptus.

Purūs mieliniai blynai

Blynams reikės:

  • 500 ml pieno;
  • 450 g miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 3 v. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • razinų arba džiovintų spanguolių;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

  1. Į didelį bei gilų dubenį suberkite visus birius produktus: miltus, mieles, cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite.
  2. Atskirame inde išplakite kiaušinius, sumaišykite juos su pašildytu pienu.
  3. Gautą masę sumaišykite su pasiruoštais biriais produktais.
  4. Į blynų tešlą įberkite saujelę razinų, džiovintų spanguolių arba kitų džiovintų vaisių. Viską gerai išmaišykite.
  5. Uždenkite gautą masę medvilniniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltai kilti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
  6. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi pilkite blynų masę bei formuokite blynelius. Apkepkite juos iš abiejų pusių. Patiekite su norimais priedais.

Japoniški blyneliai su uogomis

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • ½ a. š vanilės ekstrakto
  • ¼ puodelio universalių miltų
  • 3 v. š pieno
  • ¼ a. š kepimo miltelių
  • ½ a. š baltojo acto (arba citrinos sulčių)
  • 2 v. š cukraus
  • Alyvuogių aliejaus
  • ½ puodelio plaktos grietinėlės
  • Saujos šviežių arba šaldytų uogų
  • Klevų sirupo

Gaminimas: kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite į skirtingus dubenius. Į kiaušinių trynius supilkite pieną, vanilės ekstraktą ir elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite. Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį. Į kiaušinių baltymus supilkite actą arba citrinos sultis. Masę išplakite, kol ji pradės putoti. Tada po mažu berkite cukrų, miltus, kepimo miltelius ir maišykite, kol masė susijungs. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir dėkite blynų tešlą. Kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol blynai įgaus auksinę spalvą. Patiekite su plakta grietinėle, uogomis ir klevų sirupu. Skanaus!

Purūs veganiški blyneliai

Jums reikės:

  • 1 puodelio universalių miltų
  • 1 v. š kepimo miltelių
  • ¼ a. š druskos
  • 1 puodelio avižų augalinio gėrimo
  • 2 v. š ištirpinto veganiško sviesto
  • ½ a. š vanilės ekstrakto

Gaminimas: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Likusius ingredientus (augalinį avižų gėrimą ir vanilės ekstraktą) įmaišykite į miltus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite ištirpinto veganiško sviesto ir blynų tešlos. Kepkite, kol blynų tešlos viršus ims burbuliuoti, o apačia taps auksinės spalvos (apie 3-4 minutes) iš abiejų pusių. Patiekite su veganišku jogurtu arba su klevų sirupu. Mėgaukitės!

Blynai be glitimo su bananais

Jums reikės:

  • ¾ puodelio migdolų gėrimo
  • 1 v. š acto (arba citrinos sulčių)
  • 1 puodelio miltų be glitimo
  • ¾ v. š kepimo sodos
  • ½ a. š druskos
  • 2 v. š ištirpinto kokosų aliejaus
  • 2 v. š klevų sirupo
  • ½ a. š vanilės
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 prinokusio banano

Gaminimas: nedideliame dubenyje sumaišykite migdolų gėrimą ir actą. Atidėkite į šalį bent 15 minučių. Kol laukiate, atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus (miltus be glitimo, kepimo sodą ir druską). Kitame dubenyje sumaišykite ištirpintą kokosų aliejų, klevų sirupą, vanilę ir trintą bananą. Viską sudėkite į sausus ingredientus ir supilkite migdolų gėrimą. Jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite dar šiek tiek migdolų gėrimo. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pilkite tešlą. Kepkite kelias minutes iš vienos ir kitos pusės arba kol blynų apačia taps auksinės spalvos. Bananus supjaustykite plonai griežinėliais ir patiekite šalia blynu. Apšlakstykite klevų sirupu. Skanaus!

Greitieji migdolų blyneliai

Reikės: 2 kiaušinių, 60 ml migdolų arba karvės pieno, 1 valgomojo šaukšto klevų sirupo, 125 g migdolų miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Gaminame: visus produktus suplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės – kiaušiniai ir pienas turėtų būti kambario temperatūros. Leiskite tešlai „pailsėti“ bent 10 min., o tuomet įkaitinkite keptuvėje pasirinktą aliejų arba ghi sviestą, šaukštu pilkite tešlą, kad suformuotumėte nedidelius blynelius ir kepkite kaip įprastus blynus.

Šventiški kokosiniai blynai

Reikės: 4 Kiaušinių, 1 valgomojo šaukšto ištirpinto kokosų aliejaus (tinka ir lydytas ghi sviestas), ketvirtadalio puodelio nesaldinto migdolų pieno arba vandens, ketvirtadalio puodelio ištirpintos kokosų grietinėlės, pusės arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto, 2 šaukštų kokosų miltų, 1 valgomojo šaukšto migdolų miltų arba rupiai maltų migdolų riešutų.

Gaminame: visus ingredientus suplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Svarbu, kad išlydyti aliejus arba sviestas bei grietinėlė būtų skystos konsistencijos, bet ne per karšti – tik tuomet galima įmušti kiaušinius. Tešlą palikite subręsti apie 10 min. ir kepkite blynelius ant vidutinės kaitros įkaitintame kokoso aliejuje arba ghi svieste.

Žemės riešutų vafliniai blyneliai

Reikės: 40 g žemės riešutų miltų, 90 g ryžių miltų, 130 g augalinio arba karvės pieno, 2 kiaušinių, 30 g aliejaus, 1 šaukšto cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių, šiek tiek druskos.

Gaminame: sausus produktus sumaišykite atskirai ir supilkite į pieno, kiaušinių ir aliejaus plakinį. Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir palikite kiek pastovėti – kepkite vidutinio karštumo elektrinėje vaflinėje. Skanaus!

Lietiniai su karamelizuotais obuoliais

Reikės: 2 kiaušinių, 1,5 stiklinės (375 ml) mėgstamo pieno, 2 šaukštų ištirpinto sviesto, šaukštelio druskos, 110 g „Malsena“ kvietinių miltų.

Įdarui reikės: pakelio saldintos varškės arba rikotos sūrio, 2 saldžiarūgščių obuolių, cukraus ir cinamono.

Gaminame: šluotele išplakite kiaušinius, pieną ir ištirpintą sviestą. Lėtai maišydami masę į ją supilkite kvietinius miltus. Gerai išmaišę tešlą palikite pastovėti 30 minučių, kad miltai išbrinktų. Nulupkite žievelę ir susmulkinkite obuolius bei pakaitinkite keptuvėje su trupučiu cukraus ir cinamono, kol šie suminkštės. Dėkite įdarą į lietinius ir apkepkite juos keptuvėje. Padažui pakaitinkite grietinėlę ir kelis gabalėlius sviesto. Patiekite lietinius su šiltu padažu ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Lietiniai su karamelizuotais bananais

Reikės: 2 kiaušinių, 1,5 stiklinės (375 ml) mėgstamo pieno, 2 šaukštų ištirpinto sviesto, šaukštelio druskos, 110 g „Malsena“ kvietinių miltų.

Įdarui reikės: 2 bananų, karšto šokolado arba šokolado kremo

Gaminame: šluotele išplakite kiaušinius, pieną ir ištirpintą sviestą. Lėtai maišydami masę į ją supilkite kvietinius miltus. Gerai išmaišę tešlą palikite pastovėti 30 minučių, kad miltai išbrinktų. Gerai sunokusius bananus perpjaukite per puse ir pakaitinkite keptuvėje su gabalėliu sviesto kol šie suminkštės. Jeigu gaminate karštą šokoladą, išlydykite šokoladą puode su gabalėliu sviesto ir šlakeliu pieno. Jeigu naudojate kremą, tepkite jį ant lietinių ir į vidų dėkite karamelizuotus bananus. Patiekite pabarstę milteliniu cukrumi.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

7 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist