Maistas

Už 300 tūkst. Eur atnaujintas „Radisson Blue Royal Astorija“ viešbučio restoranas

Viešbutis „Radisson Blue Royal Astorija“ – pirmasis tarptautinis viešbutis Lietuvoje, jame yra įsikūręs ir vilniečių bei miesto svečių pamėgtas restoranas „Astorija Brasserie“. Anot generalinės direktorės Vilijos Radzvilavičienės, buvo priimtas sprendimas pandeminį laikotarpį išnaudoti tikslingai. Restorano atnaujinimo darbams buvo skirta daugiau nei 300 tūkst. Eur.

„Viešbutis ir restoranas yra įsikūręs pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje: mena dar šio pastato prigimtį nuo 1901 m. Čia visuomet buvo svečių namai bei gerai žinoma vieta tiek miestelėnams, tiek ir Vilniaus svečiams. Pridursiu, kad mūsų restoranas nuolat besikeisdamas dirba jau 20 metų. Dar 2016 metais buvome žinomi kaip „Brasserie de Verres en Vers“, o nuo 2017 gegužės esame „Astorija Brasserie“, – pasakoja V. Radzvilavičienė.

Viešbučio ir restorano vadovai pasakoja, kad investuojama yra ir į pilną „Radisson Blu Royal Astorija“ viešbučio renovaciją – investuotojai planavo dar iki pandemijos pabaigti atnaujinimo darbus, bet ji šiek tiek pristabdė planus. Buvo spėta renovuoti 15 % viso viešbučio. Visgi, viešbučio renovacijos darbai nesustoja – praneša, kad iki metų pabaigos turės galimybę pristatyti „Radisson Hotel Group“ luxury klasės viešbučio kambarius.

 

„Radisson Blu Royal Astorija“ vadovė sako, kad praėję 2021 metai buvo pilni iššūkių – personalo trūkumu ir išaugusiais darbo užmokesčio, maisto bei kitų žaliavų kaštais. Visgi, restoranų sektoriuje 2021-ieji buvo ir gana sėkmingi. „Supratome, kad tik nestandartiniai sprendimai ir greitas persiorientavimas į kliento poreikius yra raktas į sėkmę. Siūlėme vietiniams miestelėnams  workation sprendimus, savaitgaliui pabėgti į viešbutį nakvynei ir vakarienei, kambariuose siūlėme degustacines vakarienes, maitinimo tiekimą asmeninėms šventėms. Šiltuoju metu laiku atgijo miestiečių ir miesto svečių judėjimas – tai padarė teigiamą įtaką restorano ir terasos veiklai. Iki rekordinių aukštumų 2019 m. dar tolimas kelias, bet atsigaunantis turizmo sektorius ir garsiai įvardintos investuotojų ambicijos skatina tęsti pradėtus viešbučio renovacijos darbus bei kviesti miestelėnus ir svečius į atnaujintąjį restoraną „Astorija Brasserie“, – dalinasi įžvalgomis V. Radzvilavičienė.

Atnaujina ne tik restoraną, bet ir jo meniu

Pagrindinis viešbučio ir restorano akcininkas, filantropas Marius Jakulis Jason teigia, kad nors visas restorano „Astorija Brasserie“ interjeras keitė savo veidą, vis tik buvo išlaikyta prancūziška stilistika su retro stiliaus grindimis bei neatperkamu vaizdu pro verandos langus. Būtent Vilniaus Senamiesčio vaizdas ir padiktavo stilistikos išlaikymą, lengvai persipinantį su modernumu. Restorano interjero dizainą kūrė ir jo įgyvendinimu rūpinosi architekčių Indrės Baršauskaitės ir Gretos Valikonės duetas iš „YES.design.architecture“. Architektės yra sukūrę ne vieną stilingą interjerą žinomuose Vilniaus restoranuose ir viešbučiuose.

Restorano „Astorija Brasserie“ atnaujinimo darbai vyko nestandartiškai: pirma buvo užsakomos visos interjero detalės, baldai, įranga ir tik jų sulaukus, buvo kibta į statybos darbus – taip sutaupytos ilgo remonto laiko sąnaudos.

 

„Restorano dvasią ir visą atmosferą kuria mūsų lankytojai. Tikimės, kad ne tik lojalūs klientai grįš ir mėgausis nauju restorano meniu – laukiame ir naujų klientų, kurie neaplenks „Astorija Brasserie“, – sako klasterio generalinė direktorė. Restorano atstovai teigia, kad jo svečių lauks ne tik  kokybiškas brasserie stiliaus prancūziškas maistas, bet ir patraukli ir moderni gėrimų, kokteilių korta. „Astorija Brasserie“ taip pat žada organizuoti renginius – degustacijas, skirtingų kultūrų kokteilių bei užkandžių vakarus, vakarienes su kviestiniais šefais.

Restoranas tampa traukos centru tiek vietos gyventojams, tiek verslo keliautojams, oficialių bei  neoficialių susitikimų, pasitarimų vieta, tad ne tik interjeras, bet ir jo valgiaraštis turėjo būti atitinkamai atnaujintas. Nors restorano virtuvės komanda liko tokia pat, naująjį valgiaraštį padėjo tobulinti garsus šefas Martynas Meidus – jo patirtis ir žinios įnešė reikalingų vėjų naujajam „Astorija Brasserie“ meniu. Restorano vadovai žada, kad meniu kis du kartus per metus: vienas meniu bus pritaikytas ilgiems vakarams restorane su artimaisiais, o kitas – grupėms, verslo susitikimams, kolegų susibūrimams neformalioje aplinkoje.

„Žengdami koja kojon su naujovėmis, jau laukiame svečių atnaujintame restorane „Astorija Brasserie“. Tikime, kad mūsų indelis lankytojams paliks puikų įspūdį“, – sako Vilija Radzvilavičienė.

 
Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
13 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
3 Komentarai
naujausius
seniausius labiausi vertinti
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Na durniai restoraną renkasi pagal grožį
Na durniai restoraną renkasi pagal grožį
1 mėnesį

Žmonėms reikia ne interjero!!!!
o patiekalų kokybės ir adekvačių kainų

Linas
Linas
1 mėnesį

gražus restoranas, labai gražios foto… reiks apsilankyti

Žinovas...
Žinovas...
1 mėnesį
Atsakinėti į  Linas

Ruošk eurų 300.

Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button