Nauja vietelė

Baltarusiai atidarė restoraną Vilniuje: kai kurios kainos gerokai viršija lietuvių

„Lagom Bistro” tai naujas restoranas, ruošiantis ne tik pietūs, bet ir pastaruoju metu tarp gyventojų populiarėjančius pusryčius. Visgi baltarusių atidarytas restoranas ne vieną gali nustebinti savo kainomis: makaronus su keturių sūrių padažu pigiau užsisakysime Užupio picerijoje.

Naujas baltarusių restoranas įsikūrė Vilniaus centre, adresu Visų Šventųjų g. 7. Restorano interjeras yra labai patrauklus akiai, o naujas pusryčių vietas gyventojai yra ypač pamėgę. Visgi naujo restorano meniu gali nustebinti ne vieną: pusryčių kainos yra didesnės nei populiarioje DMV Kepykloje, o pagrindinių patiekalų kainos gerokai viršija neturistinių ir neprabangių Vilniaus restoranų kainas.

Brangiausiai tektų sumokėti už lašišos kepsnį – jo kaina siekia 21 eur. Paprastas vištienos šnicelis su kepta bulve čia kainuos 15 eurų, o makaronai su keturių sūrių padažu yra brangesni nei itališkoje Užupio picerijoje – jų kaina siekia 16 eurų.

 

„Lagom Bistro” įkūrėjai – Aleksandra ir Sergejus, kurie sausio pabaigoje atsikraustė į Vilnių iš Baltarusijos. Restorano interjerą sukūrė Aleksandra, kuri restorane taip pat dirba barmene. Sergejus yra virtuvės šefu su 13 metų patirtimi.

„Alexandra yra barmenė, daug dirbusi ir su kava. Jai patinka klasikiniai gėrimai, bet ji taip pat gali lengvai pagaminti apie šimtą „Porn Star Martinies“ per naktį, nes jau turėjo tokią patirtį. Sergejus lengvai susidoroja su maža bistro virtuve, taip pat lengvai susitvarkė su trimis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinto restorano „Maaemo“ didžiojoje virtuvėje, kur turėjo galimybę dirbti”, – rašoma restorano feisbuko puslapyje.

„Lagom” verčiant iš švedų kalbos reiškia „pakankamas, adekvatus, teisingas“. Žmonės, vartodami šį žodį, apibrėžia jį kaip saikingumą.

 

„Mes dalijamės šia filosofija, todėl ji atsispindi mūsų pusryčiuose – su kasdieniais sumuštiniais ir skrebučiais, pietuose – paprastuose ir aiškiuose, o vakarienėse – tinkanti draugų grupei ar šeimos susibūrimui”, – taip restorano meniu apibūdina jo savininkai.

Restoranas dirba trečiadieniais-sekmadieniais nuo 11 iki 23 val. sekmadieniais iki 21 val. Bistro yra draugiškas augintiniams.

MadeinVilnius.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „Naujosios medijos grupės“ sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
91 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
6 Komentarai
naujausius
seniausius labiausi vertinti
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Mant

Ale kai taip tai lietuviai rėkia, koks ruskis blogas, bet va į ruskio restoraną užeit – normalu. Nei logikos, nei principų…

Jan

,neatskiri tautybių.

Jolanta

Ko reikia kariaujantiems su Ukraina baltarusiams Vilniuje? Žinosiu, kad baltarusių ir neisiu.

Val

Kad Jolanta ten restoranas, Jus ir taip neinate, alude ne restoranas

Vardas

Jolanta, kaip matote sie zmones nekariauja. Dziaugiuosi, kad nepalaikantys Lukasenkos rezimo gali is naujo gyvenima kurti Lietuvoje, o restoranas, beja, maistu remia ukrainiecius 🙂 ir pasisako pries kara. 

Rolis

labai nustebino straipsnis.. ):
Lankėmes šioje vietoje ir labai patiko tiek aplinka, tiek maistas, tiek aptarnavimas todėl nustebino toks kainų akcentavimas straipsnyje ypač, kad lyginama su tais LT restoranais kuriems tikrai yra kur pasitempti kokybės atžvilgiu.. Net neabėjojam, kad pradėti verslą svetimoje šalyje nėra lengva, tad linkim sekmės Lagom!

Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button