Vilniaus „Avia Solutions Group“ arena kviečia visus šią savaitę išbandyti kažką naujo ir įprastus pietus namuose ar biure iškeisti į gardų gatvės maistą „ant ratų“ – iš Lietuvoje sparčiai populiarėjančių maisto furgonėlių,

Liepos 17-21 dienomis, nuo pirmadienio iki penktadienio, šalia arenos įsikūrę maisto furgonėliai sukuria vasaros maisto alėją, kur lankytojai, tarp 11 ir 19 valandos, gali paragauti sriubos, mėsainių, meksikietiškų takų, virtinukų, salotų „bowlų“, ledų, kavos ir kitų patiekalų.

Maisto furgonėlių istorija prasidėjo Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo ranka stumiamų maisto vežimų maždaug XVII amžiaus pabaigoje, tačiau į variklius turinčias transporto priemones tokie prekybos maistu taškai persikėlė tik maždaug praėjusio amžiaus viduryje.

Pirmieji maisto furgonėliai prekiavo ledais, tačiau šiandien juose galima rasti įvairiausių patiekalų – nuo mėsainių iki cepelinų. Skaičiuojama, kad vien JAV yra apie trys milijonai veikiančių maisto furgonėlių, tačiau į Lietuvą tokia gatvės maisto kultūra atkeliavo sąlyginai neseniai ir kelią populiarumo link aktyviai pradėjo skintis tik per paskutinius penkerius metus.

„Maisto furgonėliai yra neatsiejama vasaros festivalio dalis, bet vis dažniau juos sutinkame ir mieste. Todėl kviečiame įprastus pietus iškeisti į gardų gatvės maistą. Pietautojai šiais patiekalais galės mėgautis prie čia pat įrengtų staliukų, bet labai rekomenduojame prisėsti ir visai šalia esančiame Ozo parke, kur vasarą dažnai pietauja ir mūsų arenos personalas“, – teigė Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenos marketingo projektų vadovė Guoda Šereikaitė.

Maisto furgonėlių populiarumo augimą Lietuvoje paskatino ir pasaulį prieš kelerius metus sukausčiusi koronaviruso pandemija. Karantino laikotarpiu, kai restoranai maistą tiekti galėjo tik išsinešimui, daug maitinimo įstaigų patyrė milžiniškus nuostolius būtent dėl patalpų išlaikymo, todėl furgonėliai atrodė tik dar patrauklesne idėja šiltuoju laikotarpiu.

Panašiu metu idėja kilo ir vasaros maisto alėjoje dalyvaujančio „Bite My Truck Tex-Mex“ furgonėlio savininkei Violeta Strižen, kuris jai tapo būdu realizuoti savo aistrą maisto gamybai.

„Mūsų kelionė prasidėjo 2021 metų gruodį, kai vaikai paskatino mane sekti paskui savo aistrą. Sprendimas palikti darbą ir ryžtis pradėti verslą pareikalavo daug drąsos ir tikėjimo, tačiau tai tapo vienu geriausių sprendimų mano gyvenime“, – teigia V. Strižen.

„Esu virėja, todėl kurti autentiškus tex-mex patiekalus ir dalintis savo meile maistui man labai smagu ir naudinga. Pirmieji klientai mus labai palaikė, kas leido augti. Pradžia nebuvo lengva, bet, kartu šeimos ir draugų pagalba, viskas įmanoma. Didžiuojamės savo furgonėliu“, – priduria moteris.

Tuo metu maisto vasaros alėjoje sutikto ledų autobusiuko „IceKing“ atstovas Paulius Velička juokauja, kad Lietuvoje pasigedo „tikrų“ ir skanių ledų, tad nutarė pradėti tokiais prekiauti patys.

„Mintį audėme kelerius metus. Mąstėme, svajojome, kol galiausiai nusprendėme surizikuoti. Savo jėgomis ir šeimos pagalba patys sukonstravome tai, ką dabar turime. Ši vasara mums yra pirma, tad sėkmę vertinti sunku, bet tikrai turime gerbėjų“, – teigia P. Velička.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

51 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist