Artūro Zuoko kandidatūrą į Vilniaus miesto merus iškėlusios „Laisvės ir teisingumo“ partijos pirmininkas Artūras Paulauskas neslepia nuostabos, kad pirmajame rinkimų ture laimėjo konservatorių deleguotas Valdas Benkunskas.

„Tikriausiai aš buvau apklausų įtakoje… Man taip pat atrodė, kad Artūras Zuokas turėtų nesunkiai pateikti į antrąjį turą pirmu rezultatu. Bet pasirodė ne taip“, – pirmadienį ELTA surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Paulauskas.

Anot jo, tam tikru apsiskaičiavimo veiksniu šiuo atžvilgiu galima laikyti ir Mykolo Majausko pasirodymą rinkimuose. A. Paulausko teigimu, jis buvo prastesnis, nei kad buvo laukta.  

„Galbūt mes tikėjomės, kad Mykolas Majauskas tvirčiau pasirodys ir dalį balsų atims iš Benkunsko. Bet Majausko rezultatas yra toks patenkinamas. Tad Benkunskui pavyko visus konservatorių balsus, kurie buvo skirti už partiją, gauti ir už jį, kaip kandidatą į merus“,  – svarstė politikas.

Galiausiai, tęsė A. Paulauskas, įtakos prastesniam A. Zuoko pasirodymui turėjo ir viešojoje erdvėje bendrapartiečiui tekusi kritika.

„Manau, kad pakankamai daug purvo buvo išpilta. Ypač paskutinėmis savaitėmis. Visa laiką stengdavosi prisiminti tuos dvidešimties metų įvykius arba išgalvotas istorijas. Manau, kad tai galėjo turėti įtakos“, – teigė A. Paulauskas.

Visgi, apibendrino politikas, antrajame rinkimų ture, kuriame dėl sostinės mero posto susigrums V. Benkunskas ir A. Zuokas, geresnius šansus turi pastarasis.

„Zuokui bus lengviau pritraukti kitų partijų balsus“, – samprotavo politikas.

Dėl Vilniaus miesto mero posto antrajame ture grumsis V. Benkunskas ir A. Zuokas. Suskaičiavus visų apylinkių rezultatus, V. Benkunskas surinko 30,79proc. rinkėjų balsų, o A. Zuokas – 21,40 proc. 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

22 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist