Prekyboje pasirodė nauja daugelio pamėgtų dešrainių versija su tvaresne augaline dešrele. IKEA parduodamais dešrainiais pirkėjai visame pasaulyje mėgaujasi jau daugiau kaip 40 metų, o dabar, be klasikinių ir vegetariškų, Švediškame bistro galima įsigyti ir augalinės kilmės dešrainį, tekainuojantį 0,70 euro.

„Šiandien daugelis domisi, kokį poveikį maistas daro sveikatai bei aplinkai, ir ieško tvaresnių mitybos sprendimų. Mes taip pat norime prisidėti, todėl pirkėjams kasdien stengiamės pasiūlyti skanių ir tvarių patiekalų. Dešrainis su augalinės kilmės dešrele, kurio skonis visai kaip klasikinio – puiki alternatyva tiems, kurie nori vartoti mažiau mėsos, tačiau, kaip ir mes, labai mėgsta dešrainius“, – sako „IKEA Lietuva“ Maitinimo paslaugų skyriaus vadovas Mindaugas Šiaulys.

Daugiau motyvacijos rinktis augalinės kilmės produktus

Norėdama įkvėpti dar daugiau pirkėjų rinktis tvaresnį augalinės kilmės maistą, naujuosius dešrainius IKEA siūlo už daugeliui prieinamą kainą.

„Stengiamės valgiaraštyje turėti augalinės kilmės alternatyvų, kurios, lyginant su gyvūninės kilmės maisto produktais, daro mažesnį poveikį klimatui. Naujasis dešrainis yra šviežiausias narys mūsų augalinės kilmės produktų šeimoje“, – priduria M.Šiaulys.

Naujojo dešrainio kaina Švediškame bistro nesiekia nė euro.

Tekstūra – visai kaip klasikinio dešrainio t

Viskas prasidėjo devintajame XX amžiaus dešimtmetyje, kai IKEA įkūrėjas Ingvaras Kampradas pristatė pirkėjams pirmuosius dešrainius, kaip papildomą motyvaciją apsilankyti IKEA‘oje ir įrodymą, kad kokybiško maisto galima įsigyti už itin žemą kainą. Ilgainiui dešrainiai tapo tikra IKEA valgiaraščio legenda.

„IKEA ilgai vystė ir tobulino naujuosius augalinės kilmės dešrainius, kad pirkėjai liktų patenkinti, o jų skonis, tekstūra ir malonumas valgant niekuo nesiskirtų nuo klasikinių pirmtakų“, – sako IKEA atstovas.

Vienas iš iššūkių kuriant naujuosius dešrainius buvo išlaikyti klasikinių dešrelių tekstūrą. Gyvūninės kilmės dešrelės įprastai turi apvalkalą, kuris kandant maloniai pokšteli burnoje. Būtent šį jausmą norėjosi atkartoti ir su augalinės kilmės dešrainiais.

Subalansuoto skonio augalinės kilmės dešrelės yra gaminamos iš ryžių baltymų, svogūnų, obuolių, gardinamos druska, pipirais ir turi dūmo skonio, primenančio klasikinį dešrainį su rūkyta mėsos dešrele.

Augalinės kilmės dešrainiai daugelyje Europos šalių pasirodė 2023 metų vasarą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

8 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar Vilniaus oro uoste reikalinga požeminė geležinkelio stotis?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist