Trečiadienį Vilniaus Tymo turguje devintą kartą vyks burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Šiemet renginys fiksuoja rekordinį dalyvių skaičių, kurie įsikurs gerokai išplėstoje erdvėje. Gurmaniškus burgerius čia ruoš virš 20 restoranų atstovų bei maisto furgonų, pasiūlysiančių naujų patirčių net ir išrankiausiems maisto mylėtojams.

Pasak festivalio organizatoriaus, agentūros „Jump!“ atstovo Karolio Bakučio, prieš dešimtmetį Lietuvoje pakilusi gurmaniškų burgerių populiarumo banga nė kiek neatslūgsta, atvirkščiai – šis patiekalas užkariauja vis daugiau restoranų ir barų meniu.

„Gurmaniški burgeriai yra populiarūs dėl to, kad juose dera paprastumas ir ypatingumas. Juos kurdami, šefai gali pademonstruoti savo išmonę. Į festivalį atrenkame tuos dalyvius, kurie laikosi aukštų kokybės, šviežumo, vietinių produktų naudojimo standartų, nes norime parodyti, kad burgeris gali būti daug daugiau nei vadinamasis greitas maistas“, – sako Karolis Bakutis.

Vilniaus vasaros vizitine kortele tapusiame festivalyje šiemet dalyvaus 23 dalyviai, pasiūlysiantys rekordinį pasirinkimą – skaičiuojama, kad išsirinkti bus galima iš beveik 70-ies skirtingų burgerių. Lankytojams bus siūlomi klasikiniai jautienos ir plėšytos kiaulienos burgeriai, vegetarai ras pasirinkimų su keptais sūriais, grybais ar krevetėmis.

Kai kurie dalyviai siūlys išskirtinai nuosavame ūkyje išaugintų jaučių bei daržovių burgerius, kiti interpretuos azijietišką virtuvę ar dešrainį, treti parą ruoš mėsą nuosavoje rūkykloje, bus galima paragauti ir burgerio su išskirtine „Wagyu“ jautiena.

Festivalyje tradiciškai apsilanko apie 7000 lankytojų, todėl, siekiant komfortiškiau sutalpinti visus norinčius paragauti burgerių, šiemet šventinę erdvę nuspręsta išplėsti kone du kartus. Renginio organizatoriai taip pat primena, kad lankytojai gali surengti burgerių pikniką šalia esančiame vaizdingame Kūdrų parke – tam tereikia pasiimti paklotą, o vaišėmis pasirūpins festivalio dalyviai.

„Vilnius Burger Fest“ buvo pradėtas rengti pastebėjus, kad šiuolaikiniai gurmaniškų burgerių ruošėjai stengiasi vadovautis atsakingo, tvaraus maisto ruošimo ir pateikimo principais. Pasaulyje gurmaniškų burgerių mada prasidėjo prieš tris dešimtmečius, Lietuvą pasiekė prieš  dešimtmečių, o šio patiekalo istorija prasidėjo prieš 120 metų Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks rugpjūčio 9 d. Vilniaus Tymo turguje (Maironio/Aukštaičių g.), nuo 11:00 iki 23:45 val. Įėjimas į festivalį nemokamas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

11 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar Vilniaus oro uoste reikalinga požeminė geležinkelio stotis?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist