Mėnuo nepraėjo nuo „Michelin“ apdovanojimų, o dar penki Lietuvos restoranai gavo prestižines austriškas šakutes. Žymiausias vokiškas žurnalas „Falstaff“ skyrė apdovanojimus penkiems restoranams, o kai kurie jų jau puikuojasi „Michelin“ gide.
Taigi, visas keturias šakutes (didžiausias įvertinimas) gavo „Nineteen18“. Jį išskyrė kaip restoraną, kuriame patiekiami ekologiški patiekalai iš 700 hektarų ploto ūkio. Žurnale rašoma, kad geriausia šiame restorane valgyti prie baro, kur matysime, kaip gamina šefas.
„Čia galite įsitikinti, kad restoranas yra ne tik darbuotojų darbo vieta, bet ir gyvenimo būdas”, – rašo „Falstaff“.
Kitas restoranas, pelnęs 3 iš 4 šakučių tai „Gaspar’s“.
„Virtuvės šefas Gasparas Fernandesas imasi puoselėti Goa paveldą ir siekia tobulumo. Ir jis yra arti to! Sezoninis meniu, kruopštus dėmesys detalėms, nepriekaištingas aptarnavimas, portugališkos šaknys, atsispindinčios vyno sąraše”, – rašo leidinyje.
Arūno Oželio „The O” restoranas irgi pateko į šį sąrašą su 3 šakutėmis. Restoranas Vilniaus pakraštyje įvertintas už nepaprastą koncepciją. Čia paragauti patiekalų gali tik mažos grupės žmonių, kurie nebijos patikėti savo lėkščių šiam virtuvės šefui. Būtent taip apie restoraną rašo žurnalas.
Nauja Vilniaus vietelė „HeJi“ irgi gali pasigirti, kad gavo šį apdovanojimą. „Falstaff“ leidinys restoranui skyrė tris šakutes.
„Ypatinga prabanga viduje ryškiai kontrastuoja su kuklia vieta – čia rasite japoniškos arbatos stotelę, šampano barą, azijietiškų patiekalų ir neįtikėtiną vyno bei sakė sąrašą, kuris turėtų suteikti „wow” patirtį”, – komplimentų negaili kritikai.
Penktasis ir paskutinis restoranas, kuris įtrauktas į leidinio ypatinguosius – tai Palangoje įsikūrusi „Vila Komoda“. Tris šakutes restoranas pelnė už neįprastus lietuviškos virtuvės skonius.
Leidinio „Falstaff“ apdovanojimai, dažnai vadinami „šakutėmis“, yra prestižiniai apdovanojimai, kuriuos teikia Austrijoje leidžiamas gastronominis žurnalas „Falstaff“. Žurnalas yra žinomas dėl savo išsamios ir patikimos informacijos apie maistą, vyną, restoranus ir keliones. Restoranai gauna šakutes remiantis jų kulinarinio lygio, aptarnavimo, atmosferos ir vyno kortos vertinimais. Kuo daugiau šakučių restoranas turi, tuo aukštesnis jo įvertinimas.