Porcijos: 8. Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 2 kiaušinių, 115 g sviesto, 250 g cukraus, 60 g miltų, 30 g kakavos miltelių, žiupsnelio druskos, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina). Papuošimui: cukraus pudros, šviežių braškių, šilauogių, ledų.
Gaminame:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Dubenyje išplakite cukrų ir kiaušinius, kol mišinys taps šviesiai geltonos spalvos.
- Sviestą ištirpdykite ir įmaišykite į kiaušinius.
- Persijokite miltus, kakavos miltelius ir druską. Juos ir vanilės ekstraktą įmaišykite į kiaušinių mišinį. Tešla turi išeiti labai tiršta.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite kakavos milteliais. Supilkite tešlą ir išlyginkite.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių arba kol pyrago viršus sukietės. Vidus vis dar turi būti minkštas.
- Ištrauktą iš orkaitės pabarstykite cukraus pudra, papuoškite šviežiomis braškėmis, šilauogėmis ir patiekite dar šiltą su šaukštu ledų.