Laukiamiausiame metų gastronominiame renginyje, „Michelin“ gido apdovanojimuose, visus „Senatorių pasažo“ restoranus lydėjo sėkmė. Šefo Andriaus Kubiliaus vadovaujamas restoranas „Nineteen18“, įsikūręs istoriniuose Senamiesčio rūmuose, pelnė geidžiamiausią gastronomijos pasaulio įvertinimą – „Michelin“ žvaigždę. Kitas pasaže įsikūręs restoranas „14Horses“, kurio virtuvėje kuria dukart geriausiu Lietuvos šefu nominuotas Justinas Misius, pelnė „Michelin Bib Gourmand“ įvertinimą už ypatingą kainos ir kokybės santykį. Naujausią „Senamiesčio pasažo“ grupės restoraną „Red Brick“, kuriame kuria šefas iš Islandijos Arnór Ingi Bjarkasonas taip pat lydėjo sėkmė – jis buvo įvertintas Žaliąja „Michelin“ žvaigžde už ypatingą indėlį į tvarią gastronomiją.

„Michelin“ žvaigždę laimėjusio restorano „Nineteen18“ šefas Andrius Kubilius džiaugiasi, kad Lietuva pagaliau prisijungė prie pasaulinės „Michelin“ gido šeimos, atvedančios daug gastronominio turizmo. Sulig tuo atkeliauja ir kokybiški tarptautiniai vertinimai, kurie leidžia lygintis su kitais restoranais aplinkinėse šalyse ir visame pasaulyje.

„Sveikinu kolegas, kurie šiandien pelnė „Michelin“ žvaigždę ir pateko tarp 3 000 geriausiai vertinamų pasaulio restoranų. Tai svarbus mūsų darbo įvertinimas, įpareigojantis nenuvilti lūkesčių ir siekti naujų aukštumų. Šiandien emocijos veržiasi per kraštus, esu ypač dėkingas savo komandai, kuri kartu kuria, rūpinasi svečiais ir padeda pasakoti apie Lietuvą. Po ilgo sovietmečio sąstingio ilgą laiką dairėmės į kaimynus, kopijavome jų gastronominę stilistiką ir idėjas. Tačiau dabar jau patys kuriame savo gastronominę istoriją, kurioje yra daug pagarbos tradicijai, mūsų žemėje užaugintam produktui ir puikiems skoniams, kurie jungia Lietuvą su pasauliu“, – sako pirmąją „Michelin“ žvaigždę pelnęs šefas Andrius Kubilius.

Justinas Misius, kurio vadovaujamas restoranas „14Horses“ nuo šiol pasidabins „Michelin Bib Gourmand“ įvertinimu, taip pat džiaugiasi įvertinimu, kuris atliepia restorano tikslą – kurti draugišką, šiltą gastronominę patirtį bei gerą kainos ir kokybės santykį.

„Esame restoranas, kuriame svečius sutinkame kaip artimus draugus ir patiekiame jiems tokį pat maistą, atspindintį, kaip jaučiamės ir suprantame mus supantį pasaulį. Geriausias būdas tai parodyti lėkštėje – viską gardinti sezoniniais, Lietuvoje užaugintais produktais. Keičiamės ir judame kartu su gamta, ji yra didžiausias mūsų įkvėpimas ir variklis kurti. Be galo džiugu, kad ir „Michelin“ inspektoriai įvertino šias mūsų komandos kūrybines pastangas, tai didelė paskata judėti į priekį“, – sakė Justinas Misius.

Tačiau bene maloniausias ir laukiamiausias „Michelin“ gido įvertinimas visai „Senatorių pasažo“ restoranų grupei yra Žalioji žvaigždė, suteikta restoranui „Red Brick“ už ypatingas pastangas puoselėti tvarumą gastronomijoje.

„Buvome maloniai nustebinti ir be galo pradžiuginti, kai pildydami „Michelin“ gido anketą radome vieną vienintelį klausimą „Kaip Jūsų restoranas prisideda prie tvarumo“, – savo įspūdžius pasakoja „Senatorių pasažo“ įkūrėjas, tvarumo idėjų vėliavnešys Nielsas Peteris Pretzmannas.

„Šis atsakingas požiūris pakelia maisto kultūrą į naują lygį. Nebeužtenka tiesiog siekti gerų skonių ir puikių technikų. Mes privalome galvoti, kokioje žemėje auga produktai, iš kurių gaminame, pagarbiai elgtis su gyvūnais, atsakingai vertinti, kiek paliekame šiukšlių, ir taip kurti naują ateities gastronomiją. Senatorių pasažas ir ūkis „Farmers Circle“ visuomet buvo vedami aukštesnių tikslų ir džiaugiuosi, kad pakeliui sutinkame vis daugiau bendrakeleivių, tikinčių tvaraus maisto principais. Labai tikiuosi, kad „Michelin“ gido atėjimas prisidės ir prie geresnio, švaresnio maisto kūrimo“, – sako Nielsas Peteris Pretzmannas.

Restorane „Red Brick“ kuriantis islandas šefas Arnór Ingi Bjarkasonas visuomet turėjo tikslą siekti Žaliosios žvaigždės, ši svajonė yra įrašyta ir jo sukurtame tvarumo manifeste, kurį galima rasti restorano puslapyje. Artimą ryšį su gamta jaučiantis islandas sako, kad svajonė išsipildė tuomet, kai jis atvyko dirbti į „Red Brick“, vienintelį ekologinį restoraną Lietuvoje, įsikūrusį ekologiniame ūkyje „Farmers Circle“.

„Per virtuvės langą matyti augančius produktus, laukti kiekvienos naujos daržovės, galėti pasirinkti grybų gretimame miške, jausti gamtos kaitą yra nuostabi dovana kiekvienam šefui.  Šis unikalus „Michelin“ įvertinimas, kurių pasaulyje yra vos 500, yra didžiausia paskata dirbti siekiant geresnio pasaulio, kuriame dera žmogus ir gamta.“

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

29 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Kaip vertinate naujieną, jog Užupyje kursuos autobusas be vairuotojo?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist