Pačioje sostinės širdyje, Vilniaus gatvės viduryje duris svečiams atvėrė naujas kokteilių baras. Į jo atidarymą trečiadienio vakarą susirinko gausus būrys svečių, tarp jų ir žinomi žmonės – Vaidas Baumila, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Rūta Loop, šokėjas Deividas Meškauskas.

„Vilnius praėjusią savaitę buvo oficialiai pripažintas kaip vienas iš miestų, į kurį verta užsukti dėl geros gastronominės patirties. Tikime, kad „Pink Poodle“ taip pat galės prie šios patirties prisidėti savo savitumu – čia užsukus kokteilių, galima pasimėgauti ir klasikinių gatvės maisto patiekalų įkvėptais užkandžiais, pagamintais naudojant kiek netikėtus skonių derinius“, – sako kokteilių baro vadovas Aušrimas Žlabys.

Baro meniu sukūrė po pasaulį keliaujanti ir su įvairiais restoranais bendradarbiaujanti šefė Mariola Cid. Nors gimė Ispanijoje, šefė užaugo tarp gimtosios šalies ir Meksikos, o šiuo metu gyvena Paryžiuje. Virtuvėje jos sukuriami patiekalai pasižymi išskirtiniu stiliumi – naudojami prieskonių mišiniai, kurie Lietuvoje sutinkami rečiau.

„Norėjome sukurti tai, ko Vilniuje dar nėra. Baro svečiai galės paragauti stipraus ir išraiškingo skonio patiekalų. Mano maisto gaminimo stilius įkvėptas Viduržemio jūros skonių, bet turi ir meksikietiškų akcentų“, – sakė baro atidaryme apsilankiusi M. Cid.

Tai jau ne pirmasis šefės vizitas Lietuvoje, anksčiau ji yra gaminusi privačią vakarienę gurmaniško „Another Bite“ Maisto Klubo renginio dalyviams. M. Cid atskleidžia šalį įsimylėjusi iš pirmo karto – labiausiai šefę sužavėjo šilti ir malonūs žmonės, tačiau tikrai nenuvylė ir ragautas maistas.

„Draugus kviečiau atvykti į Vilnių nes manau, kad tai būsima Europos gastronomijos sostinė. Jūs turite kelis išskirtinius ingredientus, kurie mane sudomino. Pavyzdžiui, tam tikrus lietuviškus sūrius naudojame ir „Pink Poodle“ patiekaluose. Vienas skaniausių Lietuvoje ragautų dalykų – varškės spurgos“, – sako M. Cid.

Išskirtinis ir interjeras, ir meniu

Atvykusius svečius „Pink Poodle“ pasitinka vakarui sukurta jaukia, bet žaisminga, Paryžiaus nuotaiką primenančia atmosfera. Pirmiausiai į akis krenta milžiniška ryškios rožinės spalvos pudelio galva, puošta dirbtiniu kailiu. Kiek vėliau dėmesį patraukia ir kitos detalės – veidrodinės lubos su „graffiti“ piešiniais, pudeliais dekoruotu pamušalu traukti krėslai.

Tačiau pagrindinis kokteilių baro akcentas – kokybiški, išradingi gėrimai bei ypatingas meniu. Jį sudaro dalinimuisi skirti nedideli užkandžiai, kuriuose vyrauja jūros gėrybes – austrės, šviežia žuvis, krevetės.

„Kadangi pats baras yra labai ryškus, todėl ir baro maisto norėjome kitokio, drąsaus, tarsi jau gerai pažįstamų, bet šiek tiek patobulintų gatvės stiliaus patiekalų. Čia svečiai galės paragauti austrių su pasiflorų „chimichiurri“ pagardu, menkės „ceviche“ su juodu „aguachile“ užpilu, raudonųjų krevečių suktinuką su rūkytu čili sviestu, veršienos tartarą su sūrio puta ir kitų patiekalų.

Jie visi sukurti taip, kad būtų galima užkąsti dalijantis, tačiau užsisakius kelis tikrai galima ir sočiai pavalgyti“, – vardija renginio organizatorė, maisto patirčių agentūros „Another Bite“ įkūrėja Eglė Tranaitė–Mascarenhas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

6 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar tikrai lietuviai gyvena geriau nei ispanai ar portugalai?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist