„Paryžiaus atmosferą perkėlėme tiesiai į Vilniaus senamiestį“, – restorano MOTIF vasaros terasos atidarymo vakarienėje trečiadienį pagal geriausias prancūziškas tradicijas skambėjo muzika, gyvi pokalbiai ir juokas. Tarp šefo Martyno Meidaus kuruotos vakarienės svečių – Rolandas Mackevičius, Rimantas Kaukėnas, Simona Starkutė, Eglė Malinauskaitė ir kiti žinomi pramogų, verslo bei sporto pasaulio atstovai. Susirinkusiesiems koncertavo atlikėja GabijaLi.

„Šimtmečius skaičiuojančios Paryžiaus vakarienių tradicijos – labai unikalios ir atpažįstamos visame pasaulyje. Mūsų kraštuose jos – vis dar mažiau įprastos, nes esame įpratę koncentruotis į maistą bei valgymą.

Atidarydami vasaros terasą, joje atskleidėme visą savo restorano dvasią ir idėją: lėta vakarienė, virstanti patirtimi, kupina gyvybės, pokalbių, juoko, naujų pažinčių, taurių skambesio ir muzikos. Svečius vienam vakarui nukėlėme į Paryžių“, – sako M. Meidus.

Šefo teigimu, nors maistas paryžietiškose vakarienėse nėra vienintelis dėmesio traukos taškas, jis vis tiek išlieka labai svarbus – prancūzai visuomet vertino kokybišką virtuvę. MOTIF svečiai taip pat išbandė 7 patiekalų vakarienę, kurioje dominavo sezoninės gėrybės.

„Lietuvoje esame įpratę brėžti aiškią ribą tarp vakarienės ir vakarėlio: į pirmąją ateiname pavalgyti, antrajame – linksminamės, bendraujame. Paryžiaus ir apskritai Prancūzijos gyventojai šią ribą ištrynė: vakarienė jiems yra ir savotiškas vakarėlis, skanus maistas čia puikiai dera su gyva muzika ir dar gyvesniais pokalbiais. Visa tai gali tęstis net 3 valandas“, – apie MOTIF įkvėpimu tapusias prancūzų tradicijas pasakoja restorano kūrybinis šefas.

Jo teigimu, trečiadienio vakarienės svečiai Paryžiaus vakarienės tradiciją priėmė labai natūraliai ir įsijautė į patirtį, nors Lietuvoje reakcijų į šį eksperimentą jis ir MOTIF komanda sulaukia įvairių.

„Dar vienas įdomus aspektas, kurį bandome „prijaukinti“ Lietuvoje ir stebime progresą – tai prancūzams visiškai natūrali mintis, kad ilga vakarienė mieste ar romantiškas pasimatymas gali nutikti antradienį, trečiadienį ar bet kurią savaitės dieną. Todėl ir terasos atidarymą surengėme trečiadienį, o ne savaitgalį, kaip labiau įprasta mūsų šalyje“, – sako M. Meidus.

Vakarienė, kaip ir planuota, užtruko ilgai – svečiai noriai mintimis persikėlė į Paryžių ir priėmė tenykštes tradicijas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Kaip vertinate naujieną, jog Užupyje kursuos autobusas be vairuotojo?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist