Vilnius – tai miestas, kurį kiekvienas gali atrasti vis iš naujo. Sostinė visada buvo ne tik inovacijų centras, bet ir metropolis, iš kurio plačiame regione sklido naujos idėjos. Neatskiriama daugiakultūrio Vilniaus dalis – gastronominė kultūra.

700-ojo sostinės gimtadienio proga autorių komanda – Rimvydas Laužikas, Antanas Astrauskas, Aleksandras Belyj ir Tomas Rimydis – kviečia Jus mėgautis Vilniaus istorijomis ir skoniu patiekalų, pasigamintų pagal autentiškus knygoje pateikiamus receptus.

„Juokaudami galime sakyti, kad Vilnius radosi iš gastronomijos. Legenda pasakoja apie Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino medžioklę. Valdovas rado ties Vilnios upe gražų kalną, ant kurio užtiko didžiulį taurą, užmušė jį ir, „<…> kad buvo labai vėlu grįžti į Trakus <…>“, apsinakvojo Šventaragio slėnyje. Čia susapnavo garsųjį sapną. O tauras buvo išdorotas“, – šmaikštauja Rimvydas Laužikas knygos pratarmėje.

Taigi knyga, kurią laikote rankose, kiek primena restauratoriaus darbą, kai, pašalinus naujausius dažų sluoksnius, randami ankstesni, be galo įdomūs istoriniai sluoksniai. Taip sluoksnis po sluoksnio atidengiamas bendras istorinis Vilniaus veidas. O receptų čia rasite pačių įvairiausių – nuo batvinių iki įdarytų vėžių ir kaplūno pagal Radvilas.

Knygą „Senojo Vilniaus skoniai“ galite įsigyti VU internetiniame knygyne, knygynuose „Akademinė knyga“, „Vaga“, el. knygynuose patogupirkti.lt, knygos.lt.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

3 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist