Restoranas „Neringa”, tuo metu vadinamas kavine, atidarytas 1959 m. lapkričio 6 d. pačiame Vilniaus centre, Gedimino prospekte. Tuometinės kavinės projekto ir pavadinimo autoriai – broliai Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai. Restorano interjerą kūrė dailininkai Vladas Jankauskas, Vytautas Povilaitis (sienų tapyba), skulptorius Juozas Kėdainis. Vandens baseinas vaizdžiai atkuria legendą apie geltonkasę lietuvaitę Neringą, kuri supylė Kuršių neriją, gelbėdamasi nuo klastingų bangų žūklaujančius žvejus. 1970 m. lapkričio 5 d. restorano „Neringa” interjeras įtrauktas į Lietuvos architektūros paminklų, saugojamų valstybės, sąrašą.

Šiandien restoranas pasitinka 2 šviesiomis, jaukiomis 150 vietų salėmis, 25 vietų banketų sale bei 80 vietų kavine-baru, įsikūrusiu rūsyje. Anksčiau „Neringa” buvo ne tik bohemos susirinkimo vieta: čia rinkdavosi ir inteligentija – mokytojai, gydytojai, aktoriai. Metams bėgant, kavinė išsaugojo savo dvasią ir stilių, kurie traukia ne tik senuosius lankytojus, bet ir šiuolaikinį jaunimą. Restoranas stebina naujomis idėjomis, siūlo puikų maistą, tačiau išlaiko ir dalelę autentikos ir originalią klasikinę aplinką. Anuomet, labiausiai išpopuliarėję kijevo kotletai, jauki aplinka ir gyva muzika pritraukdavo šimtus lankytojų.

Straipsnio autorė: Kamilė Zaleckaitė

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

2 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist