Po metų pertraukos grįžo „Vilniaus geriausieji 2022” apdovanojimai. Šiais apdovanojimais norima pažymėti išskirtinius, neakivaizdinius bei naujus metų įvykius, žmones, vietas ir projektus. Šiemet savo kandidatūras nominacijoms galės teikti patys miesto gyventojai.

Šiemet apdovanojimai bus skirti 6 kategorijose: „Metų debiutas 2022”, „Geriausia(s) restoranas/kavinė/baras 2022”, „Metų vilnietis 2022”, „Geriausias projektas 2022”, „Metų įspūdis (renginys) 2022”. Šeštą nominaciją skirs pati MadeinVilnius.lt redakcija.

NOMINACIJA: geriausia(s) restoranas/kavinė/baras 2022

Šiandien pristatome antrąją nominaciją ,,Geriausia(s) restoranas/kavinė/baras 2022”. Į šią nominaciją pretenduoja naujos, Vilniaus gastronomijos pasaulį papildžiusios vietos. Michelino žvaigždžių restoranai dar negavo ir jų tikriausiai dar teks palaukt, užtat MadeinVilnius.lt redakcijos apdovanojimus gali gauti jau šiemet.

Baltasis Tiltas Food Hall

Vasarą Vilniuje atsirado nauja gastronomijos erdvė – „Baltasis Tiltas Food Hall”. Jei anksčiau Neries krantinė buvo tiesiog puiki vieta aktyvaus ir pasyvaus laisvalaikio praleidimui, tai dabar ji virsta vieta iš kurios nereikia niekur išeiti, nes viską galima rasti vienoje erdvėje. Naujasis „Food hallas” turi didžiausią mieste terasą, kurios plotas siekia virš 400 kv.m. Terasa talpina virš 600 žmonių. Tai – Vilniaus vasaros širdis, kur susijungia kultūrinės, sportinės, laisvalaikio ir kulinarinės zonos. Gastronomijos erdvėje netrūksta ir novatoriškų sprendimų.

Ertlio namas

„Ertlio namas” tai bene tikriausias pretendentas Michelin žvaigždei gauti. Čia rafinuota istorinė lietuviška virtuvė skoningai dera su šiuolaikine kultūra ir technologija. Restorane patiekiamas maistas yra ruošiamas iš sezoniškų lietuviškų produktų. Tai vieta, kur istoriniai lietuviški patiekalai įgauna naujų skonių, susipina su šiuolaikiniu požiūriu ir kulinarijos tendencijomis. Atvykę į restoraną, svečiai gali mėgautis patiekalais, kuriuos valgė net patys Radvilos.

Le Travi

„Le Travi“ tai itališko maisto restoranas, įsikūręs Užupio rajone. Jis garsėja autentiška pasta ir kitais populiariais Italijos virtuvės patiekalais. Šis mažą restoranėlis, kuris neturi nei terasos, nei daug vietos atsisėsti, svečius džiugina savo svetingumu. Laiką su svečiais čia neretai leidžia šio restorano šefas Mattia Rupil. Jis geba ne tik įdomiai papasakoti apie gaminamus patiekalus, bet ir palinksminti itališkomis dainomis.

GOGI GUY

„GOGI GOY” tai pirmasis ir kol kas vienintelis Vilniuje korėjietiško maisto restoranas. Savininkai siekia ne tik supažindinti vilniečius su korėjietiškos virtuvės skoniais, bet ir užtikrina maisto kokybę. Korėjietiški padažai yra gaminami vietoje, o ingredientus jiems savininkai gauna iš tolimos Pietų Korėjos. Restoranas atsidarė Pilaitės rajone, tuo pačiu skatindamas plėtoti restoranų ir kavinių verslą Vilniaus rajonuose, kad gyventojams, norintiems pavalgyti už namo ribų,  nereikėtų visada važiuoti į miesto centrą.

Lagom Bistro

„Lagom Bistro” tai pirmasis baltarusiškas restoranas Vilniuje. Restoranas įsikūrė Vilniaus centre, adresu Visų Šventųjų g. 7. Restorano interjeras yra labai patrauklus akiai, o jo savininkai siūlo ne tik pietūs, bet ir pusryčius. „Lagom Bistro” įkūrėjai – Aleksandra ir Sergejus, kurie sausio pabaigoje atsikraustė į Vilnių iš Baltarusijos. „Lagom” verčiant iš švedų kalbos reiškia „pakankamas, adekvatus, teisingas“. Žmonės, vartodami šį žodį, apibrėžia jį kaip saikingumą.

Alien Labora Artcafe

Tai bene keisčiausia kavinė mieste. J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrė neeilinio dizaino kavinė, kviečianti ne tik paragauti Vilniuje dar nematytų užkandžių, bet ir pasidaryti nuotraukų. Prie įėjimo klientus pasitinka ne barmenas ar savininkas, bet ateivis. Šios vietos ruošiami patiekalai skiriasi nuo kitose kavinėse patiekiamo maisto tuo, kad jie visada yra itin spalvoti ir serviruojami ne tik lėkštėse, bet ir kiaušinių dėžutėse, žuvies tipo maišeliuose ir pan. Gėrimai čia yra patiekiami kraujo maišeliuose, specialiose kolbelėse. Ši vieta ypač patiks vaikams ir fantastikos žanrą mėgstantiems žmonėms.

Azerai

„Azerų” kebabinė išreklamavo ne tik kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas, bet ir restoranų kritikas Andrius Užkalnis. Čia galima rasti bene skaniausius kebabus mieste. Kebabinės „Azerai“ – įkūrėjas Lukrecijus Dūda per kelis mėnesius išpopuliarino šią vietą taip, kad į ją važiuoja žmonės iš visos Lietuvos. Kebabinė įsikūrė Stoties rajone. Lankytojus nustebins kitoks nei įprasta kebabas, mat lavašai, mėsa ir padažai – viskas yra gaminama vietoje. Meniu nėra didelis, tačiau ištobulintas iki mažiausių smulkmenų patiks net ir aršiausiems gatvės maisto kritikams.

Kuris restoranas/kavinėnusipelno 2022-ųjų metų geriausiojo/geriausiosios titulo?

MadeinVilnius.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „Naujosios medijos grupės“ sutikimo neleidžiama.MadeinVilnius.lt

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

23 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Kitas pranešimas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama

Kuris metų įspūdis (įvykis) nusipelno 2022-ųjų metų geriausiojo/geriausiosios titulo?

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.