MadeinVilnius.lt portalas toliau skelbia išskirtinius Vilniaus miesto apdovanojimus „Vilniaus geriausieji 2020“ nominantus. Šiais apdovanojimais norima išskirtinai pažymėti geriausias metų vietas, projektus bei žmones.
„Vilniaus geriausieji 2020“ organizuojamas pirmą kartą.
Šiais metais apdovanojimai skirstomi į 6 kategorijas: „Geriausias projektas 2020″, „Geriausia(s) restoranas/kavinė/baras 2020″, „Geriausia bendruomenė 2020″, „Metų debiutas 2020″, „Geriausia vieta 2020″, „Metų vilnietis 2020″.
NOMINACIJA: Geriausia(s) restoranas/kavinė/baras 2020
Šiandien kartu su Meniu.lt pristatome trečiąja nominaciją „Geriausia(s) restoranas/kavinė/baras 2020″. Į šią nominaciją pretenduoja išskirtinės ir šiais metais kažko pasižymėjusios maitinimo ir pasilinksminimo vietos.
Nors šiais metais dėl COVID-19 pandemijos buvo sunku atrinkti restoranus, kavines ir barus į šią nominaciją, tačiau atrinkome 6 vietas.
Pink & Yellow
Pink & Yellow – daug dėmesio 2020-aisiais sulaukusi vieta, dažnai pasirodanti ir spaudoje. Pasižymi šiuolaikišku, stilingu interjeru, išgrynintu meniu ir kūrybingais patiekalais. Dalyvauja gastro savaitėje.
Brussels Mussels
Brussels Mussels – šiuolaikiškas, atspindi naujausius trendus (brunch‘as, belgiškas kraftinis alus, midijos, austrės, visos kitos jūros gėrybės ir pan.). Populiarus restoranas – rasti laisvą staliuką be rezervacijos ne visuomet būdavo paprasta. Įrodymas, kad restoranas įsikūręs biuruose – nebūtinai tik pietų restoranas.
Dirigentai
Dirigentai – populiariausioje linksmybių gatvėje rudenį atidarytas išskirtinio maisto ir gėrimų pub’as. Ši vieta iki paskelbiant karantiną veikė tik mėnesį, bet tapo itin populiari Vilniaus gatvės vieta.
Džiaugsmas
Antrus metus iš eilės „Džiaugsmas“ yra apdovanojamas geriausiu restoranu šalyje. Restorano šeimininkas M. Praškevičius – vienas geriausių virtuvės šefų Lietuvoje.
Augustas ir Barbora
Augustas ir Barbora – viena ryškiausiai 2020-aisiais metais sužibėjusių kavinių. Visų merginų svajonė – suvalgyti desertą ir išgerti kavos šioje kavinėje. Na ir, žinoma, nusifotografuoti bei įkelti nuotrauką į soc. tinklus. Per metus kavinė tapo Stiklių gatvės pažiba, sulaukianti daugiau dėmesio už senbuvius. Grožio ir skonio derinys.
Black Lodge Cafe Speak
Sostinėje atidaryta pirmoji „speakeasy“ koncepcijos kavinė. Šis konceptas, įprastai naudojamas barams ar naktiniams klubams, atėjo iš JAV, kai 1920-1933 metais ten galiojo sausas įstatymas, draudžiantis prekybą alkoholiniais gėrimais.
Kavinė „Black Lodge Cafe“ unikali ne tik savo slaptumu. Šioje kavinėje yra tik vienas staliukas ir tik trys sėdimos vietos, fone visada groja viena ir ta pati daina, o kavinės meniu rasite tik vieną gėrimą bei vieną desertą.
I HATE SUSHI
Šią vasara, Žvėryne, Vytauto g., duris atvėrė „fine dining“ tipo restoranas „I HATE SUSHI“, orientuotas į sušio patiekalus bei Šampanės regiono gėrimus. Rytų Europoje sušių restoranai jau spėjo pavirsti į greitojo maisto atsiėmimo punktus, todėl žmonėms, turintiems aukštesnius lūkesčius, tekdavo kokybiškų sušių ieškoti užsienyje.
