Šių dienų skubančiame pasaulyje žmonės dažnai pamiršta dėkingumo reikšmę ir tai, kaip tai gali teigiamai paveikti aplinkinius. „Dėkingumo kultūra“ ypač aktuali svetingumo industrijoje, kurioje padavėjai, barmenai ir kiti darbuotojai sunkiai dirba, siekdami suteikti idealų aptarnavimą. Jie atlieka itin svarbų vaidmenį, siekdami sukurti malonią valgymo patirtį, tačiau dažnai toks sunkus darbas lieka neįvertintas.

Viena iš įmonių, padedančių puoselėti šią dėkingumo kultūrą yra „GlobalTips“. Vos prieš 6 mėnesius pradėjusi veikti, „GlobalTips“ jau daro didelę įtaką svetingumo industrijai – prie įmonės prisijungė daugiau nei 400 restoranų, o daugiau nei 2 000 padavėjų gauna  arbatpinigius už teikiamas paslaugas bekontakčių pinigų pavidalu. „GlobalTips“ ne tik padeda darbuotojams surinkti daugiau arbatpinigių, bet ir suteikia restoranams vertingą grįžtamąjį ryšį iš jų svečių.

„GlobalTips“ sparčiai auga Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Nyderlanduose. Bendrovė jau sugalvojo naują produktų platinimo būdą, pasitelkdama „Tipperius“ – žmones, mėgstančius miesto gyvenimą ir aktyviai dalyvaujančius barų ir restoranų kultūroje. Pasitelkdami savo pomėgį, jie padeda prijungti daugiau vietų prie „GlobalTips“.„Tipperiai“ nėra įprasti pardavimo agentai. Tai nuomonės formuotojai, kuriems nuoširdžiai rūpi padėti svetingumo ir restoranų sektoriaus žmonėms. Jie formuoja glaudžią bendruomenę, turinčią savo unikalią kultūrą, o geriausia tai, jog tai jiems padeda užsidirbti papildomų pajamų mėgaujantis naktiniu miesto gyvenimu. Būdami „Tipperiais“ tokie individai gali suderinti savo aistrą gyvybingai miesto scenai pritraukiant papildomas pajamas. Šis unikalus darbo ir pramogų derinys padarė „Tipperius“ neatsiejama „GlobalTips“ šeimos dalimi, padedančia įmonei sparčiai augti.

Įmonės sprendimą paprasta naudoti – restoranai pateikia specialias plastikines korteles su QR kodais ir NFC žymomis, kurias svečiai gali nuskaityti savo mobiliaisiais telefonais, norėdami palikti arbatpinigių bei atsiliepimus apie aptarnavimą. Arbatpinigiai gali būti palikti naudojantis „Apple Pay“, „Google Pay“, banko kortelėmis ir vietiniais mokėjimo būdais, pavyzdžiui, „Blik“ Lenkijoje. Padavėjai turi asmeninę programėlę, kurioje gali tvarkyti arbatpinigius ir pervesti juos į savo banko sąskaitas, o vadovai ir savininkai turi verslo konsolę, kurioje gali matyti visus svečių atsiliepimus, darbuotojų reitingus ir kitas funkcijas.

Arbatpinigių svarba svetingumo industrijoje negali būti nuvertinta. Vidutinis restoranų ir viešbučių darbuotojų fiksuotas atlyginimas yra nedidelis, todėl arbatpinigiai yra svarbus pajamų šaltinis, padedantis gerinti jų gyvenimo kokybę. Mainais už tai, padavėjai ir kiti darbuotojai geriau aptarnauja klientus, o tai naudinga ne tik darbuotojams, bet ir svečiams. Remiantis naujausiais statistiniais duomenimis, vidutinis bekontakčių arbatpinigių dydis svyruoja nuo 300 iki 600 eurų per mėnesį, tačiau arbatpinigių grynaisiais pinigais dalis kasmet mažėja. Apskaičiuota, kad netolimoje ateityje Vidurio ir Rytų Europoje vidutinis bekontakčių arbatpinigių dydis padidės iki 1000 eurų per mėnesį.

Dėkingumo kultūra apima ne tik restoranus, kavines ir viešbučius. „GlobalTips“ taip pat ragina žmones padėkoti kurjeriams, vairuotojams, registratūros darbuotojams ir konsjeržams, kurie atlieka svarbų vaidmenį mūsų kasdieniame gyvenime. Parodydami dėkingumą galime padaryti teigiamą įtaką kito žmogaus dienai ir pagerinti aplinkinių gyvenimo kokybę.

Straipsnis parengtas bendradarbiaujant su „GlobalTips“

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

38 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar važiuosite (važiuotumėte) į Nidą „Pajūrio ekspresu“ net 7 valandas?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist