Vilniaus paukštynas šiemet į poveikio aplinkai mažinimą planuoja investuoti beveik 4 mln. eurų – beveik keturis kartus daugiau nei pernai.
Bendrovė ketvirtadienį pranešė, jog planuojama instaliuoti naują įrangą, padėsiančią reikšmingai sumažinti kvapų sklaidą ir pagerinti išleidžiamo oro kokybę.
„Investuojame į sprendimus, kurie ne tik kurs geresnes darbo sąlygas, bet ir užtikrins švaresnę aplinką mūsų kaimynams Vilniaus rajone bei ateities kartoms. Siekdami surasti geriausią sprendimą, lankėmės Turkijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Olandijoje, kur analizavome didžiausių perdirbėjų patirtį“, – pranešime teigė Vilniaus paukštyno generalinis direktorius Tadas Sprindžiūnas.
Didžiąją investicijų dalį ketinama skirti didžiausią poveikį aplinkai darančio šalutinių gyvūninių produktų gamybos cecho Vilniaus rajone, Rudaminoje, modernizacijai. Jame iki vasaros vidurio planuojama įrengti efektyviai orą valančius biofiltrus
Taip pat iki metų pabaigos įmonė ketina visiškai atnaujinti gamybos liniją šalutiniams gyvūniniams produktams perdirbti, senąją įrangą pakeičiant iš Nyderlandų atkeliavusia nauja. Pasak bendrovės, atnaujinta linija gamybos metu reikšmingai sumažins kvapų sklaidą.
Vilniaus paukštynas skelbia, kad už 1 mln. eurų planuojama įrengti naujus naujus oro valymo įrenginius Šviežios mėsos ceche, Mėsos gaminių ceche bei įmonės nuotekų valykloje.
Įmonė pernai pradė poveikio visuomenės sveikatai vertinimas, siekiant nustatyti ir tiksliai suvaldyti taršos šaltinius, taip pat įsigyta moderni, mobili kvapų matavimo stotis, kuri šiuo metu dar testuojama.
