MadeinVilnius.lt – Vilniaus naujienų dienoraštis
Vilniaus rinka

Šalia vakarinio Vilniaus aplinkkelio duris atvėrė „Creolink“ pagrindinis biuras ir sandėlys

Šalia vakarinio Vilniaus aplinkkelio duris atvėrė tarptautinės įmonių grupės „Creolink“, vienijančios įmones „Libra Vitalis“, „Heliopolis“, „Dotpack“ Lietuvoje, „Printpack Service“ Latvijoje ir „Igepa Libra Vitalis“ Estijoje, pagrindinis biuras ir sandėlis. Į 12,4 tūkst. kv. m. pastatą ir jo įrengimą „Creolink“ grupės įmonė „Libra Vitalis“ investavo beveik 9 mln. eurų. Projektavimo darbus ir statybos procesą koordinavo projektų valdymo ir inžinerinio konsultavimo bendrovė „Baltic Engineers“.

Pasak UAB „Baltic Engineers“ vadovo Dariaus Kvedaro, keičiantis požiūriui į logistikos ir pramonės kompleksus, projektuotojams bei statybų valdytojams tenka įveikti vis daugiau iššūkių.

„Pastaruoju metu itin didėja dėmesys dizainui, darbo vietų išskirtinumui, komfortui ir įsikūrimo sklandumui. Užsakovai tampa reiklesni aplinkos kokybei, todėl suvaldyti projektavimo ir statybos procesus vis dažniau patiki šiuolaikiškais metodais dirbantiems projektų valdytojams“, – teigia D. Kvedaras.

„Baltic Engineers“ siūlymu buvo surengtas uždaras konkursas, kurio visiems dalyviams sumokėtas honoraras. Pakviestos didžiausios projektavimo įmonės varžėsi ne tik teikdamos kainos pasiūlymus, bet ir būsimo pastato viziją. Tradiciškai projektuotojai parenkami pagal mažiausios kainos pasiūlymą, o konkurse dalyvauja neatlygintinai.

„Nauda, kurią suteikia galimybė palyginti ir rinktis tarp kelių skirtingų projekto idėjų, yra akivaizdi. Tokiu būdu atrinktas projektas labiausiai atlieps užsakovo lūkesčius“, –  teigia „Baltic Engineers“ vadovas.

Pastate, be sandėliavimo patalpų, buvo suprojektuotos 1300 kv. m. ploto administracijos ir 1000 kv. m. prekybos salės patalpos. Siekiant, kad visos projekto užduotys būtų vykdomos savo srities profesionalų, šių patalpų interjero dizainą kurti buvo patikėta skirtingoms bendrovėms.

Projekto rengimo ir statybos metu naudotas 3D projekto informacinis modelis (BIM). Pažangūs metodai leido suvaldyti nemažą pakeitimų srautą, operatyviai pastebėti projekto trūkumus ir juos laiku spręsti. Bet to, tai pagreitino sprendimų priėmimą, todėl, nepaisant didelio projekto dalyvių skaičiaus, pavyko išvengti didelių nuokrypių nuo suplanuoto grafiko. 

Prie vakarinio Vilniaus aplinkkelio įsikūrusio pastato išskirtinumas matomas iš pirmo žvilgsnio. Specialiai jam buvo sukurti ir pagaminti banguojantys fasado elementai iš aliuminio. Pagrindinis įėjimas įrengtas po konsole, paremta įstrižomis kolonomis. Sandėlio dalį praskaidrina ryškiaspalvės rampų nišos.

Už dinamiško biurų korpuso fasado sukurtos išskirtinio dizaino darbo erdvės, kurių autoriai – architektų komanda A2SM. Pagrindiniu antro aukšto akcentu tapo atriumas, kuriame įrengtos drėkinimo sistemos palaikomas mikroklimatas džiugina ne tik augalus, bet ir pertraukas čia leidžiantį personalą.

Aplink oranžeriją išsidėsčiusių biurų interjerui panaudotos solidžios medžiagos: teracas, medžio vitrinos, keraminės plytos, palikti atviri betono paviršiai. Siekiant sumažinti aplinkos triukšmą, naudotos akustinės gipso lubos. Jose įleisti taškiniai šviestuvai matomi tik juos įjungus, tad vizualiniai trikdžiai nemaišo apžvelgti atviros erdvės ir mėgautis vaizdais pro vitrininius langus.

Prekybos salė, suprojektuota šio tipo interjerų kūrime besispecializuojančios įmonės „Dizaino matas“, gerokai skiriasi nuo biurų erdvės. Joje dėmesys sutelktas į užsakovo siūlomą produkciją ir deramą jos išeksponavimą.

Pagrindinės sandėliavimo salės aukštis yra beveik 15 metrų, todėl joje sumontuoti net 10,5 metrų aukščio stelažai, retai sutinkami panašaus tipo pastatuose. Sandėlio šildymui pasirinkta spindulinio šildymo sistema, paremta infraraudonųjų bangų poveikiu.

Siekiant kuo didesnio erdvės universalumo, projektavimo metu buvo atsisakyta tarp stelažų ant lubų įmontuotos gesinimo sistemos. Vietoj jos suprojektuota šiuolaikiška ESFR gesinimo sistema, kuri netrukdo manevruoti keltuvams ir leidžia transformuoti sandėlio erdvę, neišardant priešgaisrinės sistemos vamzdyno. Kruopščiai apgalvoti manevravimo keliai, kompaktiškai išdėstytos pagalbinės erdvės ir racionalus patalpų zonavimas padėjo pasiekti didesnį patalpų naudojimo efektyvumą ir sumažinti statybos kaštus.

Kartu su UAB „Libra Vitalis“, pastate įsikūrė jos antrinės įmonės „Heliopolis“ darbuotojai. Šalia pastato, kuriam suteikta A energetinė klasė, įrengta virš 140 vietų automobilių ir dviračių stovėjimo aikštelė.

„Poreikį apjungti mūsų logistikos pajėgas, vienoje vietoje turėti šiuolaikišką biurą bei prekių demonstravimo zoną, jautėme jau seniai. Projektui ir jo įgyvendintojams kėlėme išties aukštus reikalavimus ir labai smagu, kad juos pavyko paversti realybe“, – sako „Libra Vitalis“ generalinis direktorius Paulius Adomėnas.

Panašūs pranešimai

VMI skelbia pajamų deklaravimo startą

Donatas Andrijauskas

Planuojame parduoti auto: taisyklės, kurios pagreitins pardavimą

Made in Vilnius

„Lidl“ ir „Norfa“ nedirbs pirmąją Velykų dieną, kiti dar neapsisprendė

BNS

„Entafarma“ planuoja plėtrą Vilniaus rajone

BNS

„Gintarinė vaistinė“ bando elektronines kainų etiketes

ELTA

R. Šimašius derybose dėl koalicijos nežada nusileisti dėl nacionalinio stadiono ir kitų projektų

BNS

1
PARAŠYKITE KOMENTARĄ

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kaimynas Recent comment authors
  Užsisakyti komentarų pranešimus  
naujausius seniausius labiausi vertinti
Pranešti apie
Kaimynas
Skaitytojas
Kaimynas

Viskas gražu ir modernu, bet kaip buvo leista statyti tokį centrą tarp gyvenamųjų namų ir be jokio normalaus privažiavimo?
Kad prie aplinkelio dar nereiškia, kad infrastruktūra tinkama. Nuvažiuokite ir pažiūrėkite.

Šis internetinis portalas naudoja slapukus (angl. cookies), kad pagerintų jūsų naršymo kokybę. Slapukus galite atšaukti bet kada. Sutinku Skaityti daugiau

Privatumo ir slapukų politika