Vilniaus rinka

Restoranų grupė „Amber Food“ šiemet planuoja atidaryti 9 naujus restoranus

Daugiau nei pusšimtį įvairių maitinimo įstaigų valdančios „Amber Food“ grupės konsoliduota apyvarta per 2019 m. ūgtelėjo 10% ir peržengė 37 mln. eur. Šis rezultatas gerokai pranoko planuotas apyvartas – 2019 m. pradžioje buvo laukiama 4 proc. augimo.

„2019–aisiais sekėsi geriau nei planavome: apyvarta augo nuo 34,1 mln eur iki 37,5 mln. eur. Praėjusiais metais beveik nevykdėme restoranų plėtros, taigi pajamas auginome iš esamų restoranų sėkmingesnės veiklos. Svarbiausiu augimo faktoriumi tapo maisto kokybės gerinimas. Šiandien klientai tampa vis išrankesni asortimentui ir kokybei. Mums pavyko pasiūlyti ir gerą kainą, ir gerą maistą, ir gerą aptarnavimą“, – sėkmės priežastis vardija „Amber Food“ direktorius Gediminas Balnis.

2020-ųjų planuose – restoranų plėtra

„Amber food“ vadovas atskleidė, kad 2020 metais planuojama investuoti per 1,8 mln. eur, iš kurių ketinama atidaryti iki 9 restoranų Lietuvoje ir rekonstruoti 3-4 jau veikiančius restoranus.

 

 „2020 metų plėtrą planuojame sparčiai populiarėjančiuose maisto turguose, t.y. deramės dėl keletos vietų restoranams, siekiantiems iki 20 kv.m. Svarstome, kad tai galėtų būti ir esamų unikalių „Guacamole“, „Manami“ ar „Sugamour“ restoranų mažesni formatai arba gali būti ir visiškai naujai sukurti restoranėliai. Be to, toliau plėsime labai pasiteisinusį „Lunch up“ restoranų tinklą“, – sakė G.Balnis.

Kartu jis pasidžiaugė puikiu naujo „Sugamour“ restorano Kaune startu. G.Balnis neslepia jau sulaukęs labai daug pasiūlymų šio restorano plėtrai.

G.Balnis planuoja, kad 2020 m. „Amber food“ pajamos augs 7% – nuo 37,5 mln eur iki 40 mln. Eur.

 

Gerinama maisto kokybė – daugėja unikalumo

Jis atskleidė, kad, reaguojant į vartotojų lūkesčius, 2019 metų pabaigoje didžiausiame tinkle „Charlie pizza“ pradėtas kokybinis projektas „Naujas kokybės standartas“. Šio projekto rėmuose gerinami pagrindiniai viso tinklo maisto patiekalų produktai, didinamos porcijos. Kaip vieną iš pavyzdžių G.Balnis pristatė pokytį, kuomet picerijose paprastą picos tešlą keičia tikra itališka tešla, kuriai naudojama brandinta tešla ir kuri gaminama naudojant natūralų raugą. Raugas yra be konservantų, iš miltų ir vandens, todėl tešlai suteikia lengvumo, neapsunkina skrandžio, gerai virškinamas. Iš tokios tešlos pagamintos picos kraštai yra purėti ir traškūs, o tešla išlieka skani net ir šalta. Naujas picos pagrindas pradėtas kepti „Ozo“, CUP ir Kauno „Akropolio“ „Charlie pizza“ picerijose, o artimiausiu metu pakeis ligšiolines picas ir kitose picerijose. Visose picerijose fermentinis sūris buvo pakeistas į mocarelą. Be to, „Charlie pizza“ restoranuose picos tampa gausesnės.

Tokie kokybiniai pakeitimai bus daromi visose patiekalų kategorijose.

Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
5 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button