Vilniaus Azijos skonių gerbėjams – liūdna žinia. Viena ryškiausių sostinės maisto vietų, „Dou Asia“, po 7 metų veiklos pranešė apie uždarymą. Paskutinė diena, kai dar bus galima paragauti jų legendinių patiekalų – birželio 9-oji.
Apie uždarymą emocingai paskelbta socialiniuose tinkluose:
„7 metai. 10 000 litrų Tom Yum. 100 000 Chick bao. O kiaušininiais makaronais apjuostume gaublį keletą kartų! Ir dar nesuskaičiuojama daugybė gražių akimirkų su jumis. Ačiū, kad buvote. Buvo skanu. Buvo gera. Buvo verta. Su meile – Dou Asia komanda“
Ši vieta tapo žinoma kaip viena pirmųjų, pasiūliusių šiuolaikišką Azijos gatvės maisto patirtį Lietuvoje. Tokie patiekalai kaip Tom Yum sriuba, Chick bao sumuštiniai ar kiaušininiai makaronai tapo tikromis miesto gurmanų favoritėmis.
Tačiau už emocingo atsisveikinimo slypi ir racionalios priežastys. „Dou Asia“ bendraįkūrėjas Jonas Petraitis Petrauskas naujienų portalui 15min komentavo, kad sprendimą uždaryti restoraną lėmė vis didėjantys verslo kaštai.
Tiems, kurie dar nori paskutinį kartą paragauti „Dou Asia“ skonio – liko vos kelios dienos. Tai – proga atsisveikinti su vieta, kuri pakeitė Vilniaus gatvės maisto sceną ir įkvėpė Azijos virtuvės madas mieste.