Daugelis Lietuvos restoranų svarsto, ar dėl augančių veiklos kaštų ir susikaupusių finansinių įsipareigojimų verta toliau dirbti, skelbia naujienų portalas „Delfi“. 

Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacijos valdybos narys Tomas Rimydis sako, kad šiuo metu restoranams dėl infliacijos iškilo itin didelė grėsmė, o daugelis esą turi skaičiuoti ir apsvarstyti, ar verta tęsti veiklą. 

„Restoranuose maisto produktai, energetika „valgo“ labai didžiules sąnaudas, dar prisideda išaugę darbuotojų atlyginimai“, – sakė jis.

Pasak T. Rimvydžio, maitinimo verslui taip pat tenka kovoti su koronaviruso padariniais ir grąžinti susikaupusias skolas bei atidėtus mokesčius, be to, smarkiai sumažėjo ir užsienio turistų skaičius. 

Restoranai priversti didinti kainas ir ragina pratęsti lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo taikymą, kurią Vyriausybė prieš beveik metus įvedė siekdama padėti nuo pandemijos ypač nukentėjusiam verslui.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

2 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist