Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VILNIUS TECH) ir „Grinda“ pasirašė sutartį, kuria numato plėsti bendradarbiavimo apimtis vykdant bendrus mokslinius tyrimus ir rengiant aukštos kvalifikacijos specialistus.

Pastaraisiais metais Vilniaus miesto savivaldybės valdoma įmonė „Grinda“ įgyvendina didžiulius organizacinius pokyčius: remdamasi moksliniais tyrimais ir užsienio šalių patirtimis, augindama specialistų kompetencijas bendrovė iš gamybinės tampa inžinerine įmone. 

Vilniaus „Grinda“ ir  VILNIUS TECH dalinsis gerosiomis praktikomis, atliktais tyrimais, vyks tikslingi mainai, kurių pagrindinis tikslas – dirbant tarpusavyje parengti kuo daugiau aukštos kvalifikacijos specialistų.

Visuomenės pažangą labiausiai skatina glaudūs mokslo ir verslo institucijų ryšiai, gebėjimas akademines studijas derinti su praktiniais įgūdžiais. VILNIUS TECH, ugdantis praktinio pobūdžio specialistus, nuolat skatina šiuolaikiškas ir efektyviai veikiančias įmones aktyviau įsitraukti į universiteto studijų procesą – prisidėti kuriant reikalingas studijų programas, dalintis žiniomis su studentais, dalyvauti baigiamųjų darbų rengimuose.

„Su „Grinda“ drauge dirbame jau ne vienerius metus: universitetas vykdo užsakomuosius mokslinius tyrimus, prisideda sprendžiant aktualius urbanistinės inžinerinės ir judumo infrastruktūros eksploatacijos klausimus. Numatome plėsti darbo apimtis: glaudžiau dirbti rengiant bendrus projektus, ruošti rinkai aukštos kvalifikacijos specialistus. Svarbu, kokią vertę sukuriame Vilniaus miestui, prisidėdami prie miesto inovacijų kūrimo ir įgyvendinimo bei rengdami ateities specialistus“, – teigia VILNIUS TECH rektorius prof. dr. Alfonsas Daniūnas. 

„Šiuo metu „Grinda“ dirba prie projektų, kurie išsiskiria savo užmojais ir mastu ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Šiaurės Europos šalyse. Pritaikydami mokslo pasiekimus, šiuolaikines technologijas ir dalydamiesi savo patirtimis su kitais miestais, atsakingomis institucijomis, akademinio ir profesinio ugdymo įstaigomis, prisidedame prie specialistų, kurie plėtos Lietuvos inžinerinę tradiciją, ugdymo,“ – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis. 

„Grinda“ – viena pirmųjų Lietuvos municipalinių įmonių, pradėjusi naudoti skaitmeninės statybos (BIM) priemones, o bendrovės įgyvendinami paviršinių nuotekų sistemų rekonstrukcijos projektai pripažinti kaip geriausi Lietuvos inžinerinės infrastruktūros projektai. Bendrovės įgūdžiai valdant sudėtingus projektų naudojant BIM priemones ir yra viena perspektyviausių bendradarbiavimo sričių.

Dar vienas itin reikšmingas bendradarbiavimo tikslas – išpopuliarinti inžinieriaus specialybę Lietuvoje. Svarbu, kad kuo daugiau abiturientų susidomėtų šia specialybe ir nuspręstų rinktis inžinerijos studijų kryptis, taip prisidėdami prie mokslo progreso.

Pastaraisiais metais juntamas inžinerijos studentų, kurie vėliau išauga į savo srities profesionalus, trūkumas. Šių specialistų trūksta ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje veikiančioms įmonėms. Mokslo įstaigoms svarbiausia tinkamai paruošti inžinerijos studijų krypties studentus darbo rinkai, o įmonėms – mokėti pritraukti kuo daugiau dirbti norinčių savo srities profesionalų bei glaudžiai bendradarbiauti su mokslininkais modernizuojant Vilniaus miestą. Dėl šių priežasčių itin svarbus bendradarbiavimas, mokėjimas keistis ir dalytis informacija. Pasak VILNIUS TECH Aplinkos inžinerijos fakulteto dekano Donato Čygo, gamybinė praktika studijų metu – vienas efektyviausių būdų, norint studijų metu įgytas teorines žinias pritaikyti praktikoje. 

„Mūsų vizija, pasirašius bendradarbiavimo sutartį – turėti kuo daugiau praktikos vietų, bendrų projektų ar partnerių, su kuriais galėtume tuos projektus įgyvendinti ateityje. Mums taip pat labai svarbu, kad įmonė keltų ir savo kvalifikaciją. Bendras tobulėjimas tikrai atneš daug naudos studentams ir Vilniaus miesto plėtrai“, – sako Aplinkos inžinerijos fakulteto dekanas.

Bendrovės „Grinda“ darbuotojų branduolį sudaro VILNIUS TECH absolventai. Daugelis jų įmonėje dirbti pradėjo dar studijų metais, atlikdami gamybinę praktiką.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

6 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist