Maitinimo įstaigoms šiuo metu ne pats geriausias laikas. Patalpų nuoma brangi, pridėtinės vertės mokesčiui nebetaikoma lengvata, o ir žmonės neišlaidauja. Tai liudija ir prabangių restoranų finansiniai rodikliai.

„Ar galėčiau rezervuoti stalelį savaitgalį pietums?“ – šis klausimas nesutrikdė Vilniuje, Bokšto gatvėje 6, esančio restorano „Gastronomika“ vadovės Renatos Repšytės.

„Taip, – patikino ji. – Tik tiek, kad dirbame vakarais, nuo 17 valandos, bet jei reikia, paruoštume ir pietus.“

Garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“ veikia, nors nekilnojamojo turto savininkai, iš kurių maitintojai nuomojasi patalpos, regi, kad įmonei pastaruoju metu nėra paprasta susimokėti už nuomą.

Paklausta apie situaciją, restorano vadovė sunerimo: „Tikrai nesirengiame užsidaryti. Kas paskleidė tokį negražų gandą? „Gastronomika“ kaip dirbo, taip ir dirba, tiktai šalia esantis restoranas „Kiemas“ šiemet nebeveiks.

„Kiemas“ su mumis neturi nieko bendra, tiktai meniu jam buvo sukūręs mūsų virtuvės šefas Liutauras. Tačiau ir tai, kad jis neveiks, labiau koncepcijos klausimas.“

„Vasaros vakarais šviečia lemputės, o spalvotose lėkštėse patiekiami netikėti Pietryčių Azijos, Pietų Afrikos, Šiaurės Amerikos, Europos patiekalų deriniai. Virtuvės šefas L.Čeprackas 2021 metų vasarą įgyvendino savo idėją – pakviesti svečius į nuostabios architektūros kiemą, kur jie galėtų gėrėtis miesto vaizdais ir dalytis maistu.

„Gastronomika“ nėra „Kiemas“, o „Kiemas“ nėra „Gastronomika“. Esame šalia ir visada galima pasirinkti, ko labiau norisi“, – štai toks įrašas tebėra gastrokiemas.lt interneto svetainėje, nors ten pat raudonuoja įrašas, kad jis laikinai uždarytas.

Restoranas „Gastronomika“ Vilniuje veikia nuo 2015 metų.

Reitingai liudija, kad šis restoranas visus veiklos metus sukasi geriausiųjų penketuke.

Rekvizitai.lt duomenimis, restoraną valdančioje bendrovėje „Gastronomika“ dirba 20 žmonių, vidutinis atlyginimas, neatskaičius mokesčių, kovo mėnesį sudarė 1148 eurus.

Tačiau Registrų centrui bendrovės „Gastronomika“ šiemet gegužę pateikta 2023-iųjų finansinė ataskaita liudija, kad akcininkų L.Čepracko ir Lauros Čepukaitės įkurtos įmonės veiklai kyla iššūkių.

Bendrovė 2023-iuosius baigė turėdama 80,5 tūkst. eurų nuostolio.

2023-iaisiais bendrojo pelno suma sudarė apie 459,5 tūkstančio eurų, o veiklos sąnaudos buvo didesnės – siekė 526,2 tūkst. eurų.

Paprašytas pakomentuoti susiklosčiusią situaciją, L.Čeprackas elektroniniu paštu atsiuntė štai tokį komentarą (kalba netaisyta), kuris rodo, kad padėtis restorane nėra gera:

„Sveiki, matau, kad be mano įsikišimo tamstelė nupjaustysit tokį grybą, kad pabaigoje teks greičiausiai pereiti į kitą darbą. Kaip jūs galite kažką rašyti kai net nesuprantate ką rašote.

Iš tų kvailų klausimų suprantu, kad net nebuvote nei Gastronomikoje nei Kieme (o ne Kiemelyje !!!).

Tai buvo ir yra du skirtingi dalykai su skirtingu maistu. Kiemo nebus bet jis bus! Ir net 3-jose vietose.

Kur ir kaip ne jūsų reikalas.

Gastronomika yra ir bus. Liutauras.“

Autorė: Audrė Srėbalienė „Lietuvos rytas“

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

19 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar pasaulinės žvaigždės Rita Ora koncertas turi būti nemokamas?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist