Trakuose veiklą pradėjo nauji, švediškos paslaugų kokybės standartus siūlantys slaugos namai „Addere Care“, kuriuose teikiamos slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugos. Galiojantį siuntimą slaugai turintys asmenys bazines paslaugas čia gaus nemokamai, t. y. ligonių kasų biudžeto lėšomis.

Dėl visą pasaulį krečiančios koronaviruso pandemijos daugybė asmenų, kuriems reikia pagalbos ir slaugos, nebegali sulaukti pakankamo artimųjų rūpesčio arba šiuo metu gyvena perpildytose ligoninėse. Todėl naujų slaugos namų steigėjai džiaugiasi, kad veiklą pradeda būtent dabar – kai šalies sveikatos priežiūros sektoriui pagalbos reikia labiausiai.

„Atsidarome gerai pasirengę dirbti pasikeitusiomis aplinkybėmis: turime tiek infekcijų valdymui geriau pritaikytą naujai įrengtą ligoninę, tiek pasiruošusius darbuotojus. Mūsų komanda yra praėjusi psichologijos, sielovados, higienos priežiūros ir darbo su demencija gyvenančiais asmenimis švediškus mokymus. Jie bus nuolat tęsiami. Pasirūpinome, kad svečiai galėtų patogiai gyventi atskirose bendruomenėse iki 30 asmenų, taip dar geriau užtikrinant infekcijų valdymą ir atidų personalo dėmesį kiekvienam“, – sako „Addere Care“ vadovė Alma Pundziūtė. 

Naujieji slaugos namai yra įsikūrę Trakuose, ant Babruko ežero kranto. Buvęs viešbučio pastatas atnaujintas ir pritaikytas ligoninės reikmėms. Erdvės suplanuotos taip, kad svečiai jaustųsi kaip jaukiuose slaugos namuose: gyventų patogiuose vienviečiuose, dviviečiuose ir triviečiuose kambariuose, turėtų jiems skirtą bendravimo, laisvalaikio ir maitinimosi erdvę, galėtų saugiai pasivaikščioti dideliame kieme.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

55 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist