Baltijos šalių sostinėse pigiausi maisto produktai birželį daugiausia buvo Vilniuje, rodo Latvijos paramos žemės ūkio rinkai centro paskelbti duomenys.

Pavyzdžiui, kilogramas bulvių Vilniuje birželį kainavo vidutiniškai 0,29 euro, Taline – 0,25 euro, o Rygoje – 0,51 euro.

Latvijos sostinėje taip pat buvo brangiausios morkos – 0,7 euro už kilogramą. Vilniuje kilogramas morkų kainavo vidutiniškai 0,53 euro, o Taline – 0,67 euro.

Tačiau Rygos parduotuvėse buvo mažiausios šalyje užaugintų agurkų ir pomidorų, pievagrybių, importuotų braškių, slyvų ir broilerių kainos.

„Maisto produktų kainos skiriasi, nes skiriasi prekių kokybė ir asortimentas. Šalyje užaugintų pomidorų birželį buvo galima įsigyti visuose keturiuose stebimuose Latvijos prekybos tinkluose, o kaimyninėse šalyse – tik viename ar dviejuose tinkluose. Ir šių pomidorų kaina Latvijoje buvo kur kas mažesnė“, – pažymėjo centro vadovė Inguna Gulbė.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar karinių pratybų metu Vilniuje turi būti skelbiama komendanto valanda?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist