Europoje sausį-kovą darbo vietų turėtų tik daugėti. Net 52% apklaustų darbdavių ketina samdyti ir tik 15% planuoja atleisti, rodo 60-asis „ManpowerGroup“ tarptautinis darbdavių tyrimas.      

„Naujuosius metus pradedame pozityviomis prognozėmis darbuotojams – Lietuvos darbo rinkoje ir toliau karaliauja kandidatai. Sparčiai ieškomi telekomunikacijų, IT, personalo, finansų, e-komercijos, komunikacijos ir žiniasklaidos specialistai. Darbdaviai talentus vilioja hibridinio darbo galimybėmis, mokymais, papildomomis naudomis. Patyrę specialistai pirmąjį metų ketvirtį gali lengvai susirasti arba pakeisti darbą. Kiek kita situacija vyrauja tose verslo srityse, kur darbuotojai privalo būti darbo vietoje. Nors darbuotojų šiuose sektoriuose taip pat labai trūksta, darbdaviai turi dvigubą iššūkį, nes jiems neišvengiamai reikia spręsti vakcinacijos klausimą, kuris dar labiau apriboja kandidatų srautą“, – pastebi globalios personalo sprendimų įmonės „Manpower“ atstovybės Lietuvoje direktorė Božena Petikonis-Šabanienė.

Privalomasis skiepijimas – itin opi tema darbdaviams. Daugelis jų susiduria su darbuotojų trūkumu, o ypač stinga pasiskiepijusių nekvalifikuotų specialistų. Net 4 iš 10 darbdavių ragina darbuotojus skiepytis ir skatina naudodami savus resursus – siūlo pinigines premijas, papildomas atostogas ir pan.

Lankstumas – raktas

Kadangi daugiau kaip pusė darbdavių suplanavę darbinti – šiuo metu ypač tinkamas laikas keisti darbo vietą. Kol įmonės vis ieško būdų ne tik išsaugoti, bet ir papildyti komandas, pasak tyrimo, būtent lankstumas 2022-aisiais metais bus laikomas raktu pritraukiant kandidatus. Darbdaviai stengiasi prisitaikyti ir diegia papildomas programas, leidžiančias dirbti namuose, administracinės užduotys perkeliamos į skaitmeną, tobulinamos finansų apskaitos sistemos ir panašios priemonės.

Įmonės dalinasi planais organizuoti 51% apskaitos ir finansų ir 50% administracinių ir personalo srities darbų vadinamuoju mišriuoju būdu (kelias dienas bus dirbama darbo vietoje, o kitas – nuotoliniu būdu). Ir nors 55% gamybos ir 43% tiesioginių pardavimų specialistų turi visą laiką dirbti darbo vietoje, darbdaviai atranda galimybių ir šių sričių darbuotojams dirbti hibridiniu režimu – taip dirbs atitinkamai 29% ir 40% šių sektorių darbuotojų, nurodo „ManpowerGroup“ tarptautinis tyrimas.

Geidžiamiausiais darbuotojais visame pasaulyje išlieka IT ir technologijų profesionalai. Darbo taip pat netruks ir bankininkystės, finansų, draudimo, nekilnojo turto, restoranų ir viešbučių sektoriaus specialistams. Jau ima stigti ir statybų sektoriaus specialistų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

3 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist