„Formosa“ – taip vadinasi Eivido Petrulio (26) ir jo draugo Jeffrey Lino (26) iš Taivano atidaryta kavinė Vilniuje, kurioje siūloma burbulinė arbata. Tik antrą mėnesį gyvuojančiam verslui jau prireikė nemažai draugų investicijų: ne tik piniginių, bet ir nervų ląstelių. Bet apie viską nuo pradžių – apie idėją, nelengvą įgyvendinimo procesą ir iššūkių kupiną startą kalbamės su E. Petruliu.
Idėja gimė studijuojant JAV
Vilnietis pašnekovas dėl didesnių perspektyvų žaisti krepšinį po mokyklos baigimo pakėlė sparnus į Jungtines Amerikos Valstijas. Kalifornijoje baigė verslo vadybos bakalauro studijas, vėliau – lyderystės magistro studijų programą. E. Petrulis ir J. Linas – kurso draugai. Pastarojo dėka E. Petrulis JAV turėjo galimybę pirmą kartą paskanauti tradicinės taivaniečių arbatos.
„Po studijų pats nežinojau, ką darysiu… Grįžau čia, užsibuvau ir daugiau nebeišvažiavau“, – prisimena E. Petrulis. Tuomet jis pradėjo raginti savo draugą J. Liną pasvarstyti apie nuosavo verlo idėją. „Abu nenorėjome savo gyvenimo praleisti biure ir taip kilo ši idėja“, – pasakoja E. Petrulis. Pasaulyje itin populiarią burbulinę taivanietišką arbatą jie nusprendė atvežti į Lietuvą. „Žinau, kad buvo bandymų ją atvežti ir anksčiau, tačiau ji nebuvo gaminama pagal tikrą ir originalų receptą“, – tikina vaikinas.
Nelengvas burbulinės arbatos kelias į Lietuvą
Kuo ši arbata tokia ypatinga? E. Petrulis pirmiausia pabrėžia, kad ji gaminama iš natūralių kalnų arbatžolių, atvežtų iš Taivano. Galima pasirinkti arbatos skonį: juodąją, jazminų, pienišką arba išsirinkti skirtingą vaisinį skonį. „Didžiausias išskirtinumas yra tapijokų perlai. Iš daržovės, panašios į saldžiąją bulvę, t. y. manijokų šakniagumbio, išgaunamas krakmolas. Iš jo padaromi tokie burbuliukai, mes juos išverdame ir dedame į gėrimą. Kai jūs arbatą geriate per šiaudelį, į jį patenka ir šie perliukai, kuriuos galima sukramtyti kaip kramtomąją gumą ar želę“, – apie arbatos ypatumus kalba E. Petrulis.
Autorius: BNZ start/Agnė Pakėnaitė