Nekilnojamas turtas

Po savivaldybės ir gyventojų pastabų LIDL projektas Antakalnyje pakoreguotas iš esmės

Sostinės savivaldybė dar nėra pritarusi planuojamos „Lidl“ parduotuvės ir jos teritorijos Antakalnyje sprendiniams ir, juo labiau, nėra išdavusi statybos leidimo. Projekto rengėjai pagal savivaldybės ir visuomenės išsakytas pastabas turėjo keisti projektą iš esmės, išsaugodami daugumą želdinių. Po projektuotojų atliktų korekcijų šalinamų medžių skaičius  sumažintas net penkis kartus. Savivaldybė dėl pritarimo projektiniams pasiūlymams ketina galutinai apsispręsti įvertinusi, ar atsižvelgta į anksčiau išsakytas savivaldybės ir visuomenės pastabas bei naujo viešo svarstymo metu išsakytus pasiūlymus ir pastabas naujiems projektiniams siūlymams.

„Džiugu, kad projekto rengėjai įsiklauso į pastabas ir pasiūlymus, įsiklauso ir į bendruomenės nuomonę ir lūkesčius. Vis dėlto po vakarykščio susitikimo dar yra likę neaiškumų bei taisytinų sprendimų, kuriuos projekto rengėjai turi peržiūrėti – pateikti dendrologinį želdinių įvertinimą, patikslinti patekimo į sklypą sprendimus, parengti realią padėti teritorijoje atspindinčią vizualinę medžiagą. Ir tik įvertinus galutinį, t. y. pagal vakar išsakytas pastabas pakoreguotą projektą, bus galima spręsti – pritarti ar nepritarti projektiniams pasiūlymams“, – sako vyriausiasis miesto architektas Mindaugas Pakalnis. 

Miesto savivaldybė šiam projektui nuo pat pradžių turėjo keletą esminių pastabų: dėl netinkamų projektuojamos įvažos į sklypą sprendinių (iš pradžių buvo numatyti net 2 patekimai į sklypą), kertamų medžių už sklypo ribų ir sklype skaičiaus. Buvo didelė intervencija į šlaitą, numatytas didelis technogeninių dangų plotas.

 

Pataisytas projektas buvo pateiktas svarstymui ir pristatymui visuomenei iš naujo. 

Projektiniai pasiūlymai buvo atmesti ir dar kartą – dėl pernelyg didelės intervencijos į susiformavusią vertingą gamtinę aplinką bei nepakankamai tvarių transportinės infrastruktūros plėtojimo sprendinių. Savivaldybė siūlė sumažinti sklypo užstatymo tankį, automobilių stovėjimo aikštelės dydį, rasti tvarų automobilių patekimo į sklypą sprendimą, užtikrinant saugų eismą Nemenčinės plentu ir saugią įvažiavimo į sklypą ir dviračių tako sankirtą. 

Stovėjimo aikštelė prie parduotuvės suplanuota taip, kad būtų išsaugotas maksimalus ten augančių medžių skaičius. Jei pirminiame variante buvo numatytos net 97 parkavimo vietos (3250 kv. m), tai pagal naujausią projektą yra 57 (2170 kv.m). 

 

Rengiant projektinius pasiūlymus, buvo atlikti šioje projektavimo stadijoje neprivalomi tyrimai: oro taršos, triukšmo taršos, eismo organizavimo modeliavimas ir sprendinių vertinimas.

Naujai parengtuose projektiniuose pasiūlymuose pastato apdailai parinktos itin aukštos kokybės apdailos medžiagos. Pastato tūris įgilinamas į sklypo reljefą, taip maksimaliai sužeminant pastato aukštį.

Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
12 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button