Nekilnojamas turtas

Pavilnio regioniniame parke baigtos darželio-mokyklos „Diemedis“ statybos

„Inreal“ grupė užbaigė administracinio pastato rekonstrukcijos II etapą Pavilnio regioniniame parke, A. Kojelavičiaus g. 1, šalia 2019 metais išplėtoto vaikų darželio (vaikų ugdymo centro). Po rekonstrukcijos naujose 1210 kv.m A+ energinės klasės patalpose įsikūrė „Diemedžio“ mokykla 5–8 klasių moksleiviams. Investicijos į rekonstrukciją siekė 1,7 mln. eurų. Projektą finansavo Šiaulių bankas.

„Tęsiant šio projekto plėtrą ir toliau didžiausias dėmesys skiriamas vaikų poreikiams, kuriuos perteikiame ir architektūriniuose sprendimuose. Vienas įdomiausių – holas-amfiteatras per du aukštus su atvirais laiptais. Šioje jungiančioje erdvėje vyksta šventės, susirinkimai, susitikimai su tėvais, buriasi visa „Diemedžio“ bendruomenė. Stiklinė amfiteatro siena – itin reikšmingas elementas, jungiantis kiemo ir vidaus erdves. Projekte didelis dėmesys skiriamas aplinkai, gamtai esančiai aplink, todėl norime, kad tai būtų matoma, juntama ir pastato viduje“,  – pasakoja „Inreal“ grupės vadovas Gediminas Pruskus. Anot jo, ateityje yra planų tolesnei mokyklos plėtrai – gimnazijos klasėms.

Projektas išplėtotas Augalų centro „Multiflora“ (Lauko gėlininkystės bandymų stotis) teritorijoje. Šalia mokyklos įrengtas 100 m bėgimo takas ir 1000 kv.m sporto ir renginių aikštė. Projekto architektas – Marius Morkūnas (MB „Kūnas“).

 

„Šio plėtros etapo metu sukurta bendrojo ugdymo mokyklai būtina infrastruktūra. Dabar „Diemedžio“ mokiniai turi puikią sporto salę, integruotą technologijų ir gamtos mokslų klasę, dideles kiemo erdves mokinių poilsiui bei ugdomajai veiklai, universalią sporto aikštę. Džiaugiamės naujais, šiuolaikinei mokyklai būdingais architektūriniais sprendiniais, kurie leidžia mokiniams pagal poreikį dirbti individualiai ar grupėmis, o mokytojams – lengvai organizuoti mokymosi procesą ne tik viduje, bet ir už klasės ribų“, – sako  „Diemedžio“ direktorius  Virgilijus Pupeikis. 

Mokykloje įrengtas geoterminis šildymas ir vėsinimas (priklausomai nuo metų laiko). Aukšto efektyvumo rekuperacinė vėdinimo sistema sukuria patalpose komfortišką mikroklimatą. Aukšti ir dideli patalpų langai praplečia patalpų erdves gamtos vaizdais. Pastato įrengimui naudotos tik itin kokybiškos, energiją tausojančios medžiagos, užtikrinančios aukščiausius aplinkosauginius reikalavimus.

Įvertink šį straipsnį
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!
10 skaitytojai (-ų) įvertino
Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

 

Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Rekomenduojamas VIDEO
Back to top button