2030 m. vizija: dviračiai bus populiaresni penkiskart, viešasis transportas augs iki 30 proc. (video)

Komentarai 3

  1. MikrorajonVibes says:

    Apie VT gal trys sakiniai visame video 😀 Žodžiu Anton nuvažiavo į Olandiją, nukopijavo dviračių takus, dabar bandys kopijuoti lėto eismo gatves. Viskas kaip ir labai gerai, tik Olandijoje dalykai veikia ne dėl šių kosmetinių skirtumų. Haga yra panašiausia į Vilnių pagal populiacija, tad pažiūrim kodėl viskas veikia ten. Ogi taip yra todėl, kad ten yra 117km (19 linijų) light rail sistemos, kuri yra nuolat plečiama. Taip pat yra pilnai integruotas geležinkelis ir geri vietinio transporto hub’ai su kieta centrine stotimi. Ir tai, ponios ir ponai, yra tai, ko dabar reikia Vilniui. Kosmetika bus galima sutvarkyti po to. Panašu, kad Anton bus tas žmogus, kurį vadina ‘one trick pony’. Deja deja, daug buvo galima dėti vilčių į jį, bet VMS lieka VMS, ten kieta chebra neina.

    • emigrantas says:

      Turime gana neblogai išvystytą troleibusų sistemą, kurią galėtume plėsti ir modernizuoti.
      Troleibusas yra lankstesnė, patogesnė ir geresnė transporto piremonė, nei tramvajus ar kitos light rail sistemos. Jiem reikia mažiau infrastruktūros, gali dalinai manevruoti eisme, dideli guminiai ratai paprastai patogiau, nei maži metaliniai, ir t.t. Esu buvęs Olandijoj ne vieną kartą ir tikrai nebuvau sužavėtas tramvajais. Manau troleibusai – ateitis.

  2. Podcasto draugeliams says:

    Dvirtakis koraluose vietomis jau istrupejes, skilęs per pusę, o praėjo tik porą metų, vokiečiams tikrai yra iš ko pasimokyti, apie pėsčiųjų takus nejuokinkit, jų nemoka taisyklingai kloti, kai daroma grunto lygyje ar net žemiau jo, plyteles jau po metų kreivos, tokių pvz pilnas miestas. Dvirtakiu plėtra ir aplinka draugiškesne dviratininkams ir pėstiesiems gerai, bet dėl kokybės daug klausimų, nejaugi tie 15 % įsisavinami kitur? Ar tikrai niekur nedingo ūsuoti bebrai ir sovietinis mentalitetas?


TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist