Tradicinė „Diner en Blanc“ siunčia linkėjimų Italijai! „Diner en Blanc“ Konstantino Sirvydo skvere primins apie kasmetinį pikniką, vykstantį rugpjūčio mėnesį Vilniuje. Pasigrožėkite itališka atmosfera, mėgaukitės puikia muzika ir bendraudavimu. Svarbiausia, nepamirškite šakutės – juk būtent šį stalo įrankį iš Italijos į Lietuvą atvežė karalienė Bona Sforza – ir puikiai praleiskite laiką.

Jei norite profesionalų ruoštų patiekalų, rinkitės vakarienę Stiklo kvartalo restoranuose ir patys tapsite itališka vėliava il Tricollore. Būtinai užsiregistruokite į vakarienes restoranuose iš anksto. Paprašysime, kad vieni jūsų apsirengtų žaliai, o treti – raudonai, priklausomai nuo pasirinkto restorano. Restoranų sąrašą matysite žemiau.

Vakarienė apsirengus žaliai

Bistro 18, Stiklių g. 18

Ryžiai Italijoje valgomi ir auginami dar nuo Renesanso laikų. Itališkas ryžių patiekalas rizotas gimė Šiaurės Italijoje. Šį savaitgalį nepraleiskite progos paragauti įvairių rizotų: su „Pecorino“ sūriu ir gražgarstėmis, su parmezanu ir „Prosciutto“ kumpiu, su krevetėmis ir šparagais. Pasitelkus didžiulę kantrybę, paruošti iš šviežiausių produktų šie itališki patiekalai jus nustebins savo šilkiniu skoniu.

Sugamour, Vokiečių g. 11

Kaip žinia, karalienė Bona Sforza į Lietuvą atvežė alyvuoges, citrusus, brokolius ir jūrų gėrybes. Todėl šventinio savaitgalio metu, ragaudami kulinarinių šedevrų iš šių produktų, mintyse išties jai padėkosite. Užsisakykite marinuotų alyvuogių ir baltojo vyno taurę (kaina – 7 Eur), paragaukite kalmaro su brokoliais, šį derinį papildydami baltojo vyno taure (kaina – 11 Eur), ir nepamirškite deserto – „yuzu“ su rožinio vyno taure (kaina – 7 Eur). Net karaliai mėgsta sutaupyti, tad pasinaudokite ypatingu savaitgalio pasiūlymu.

Cozy, Dominikonų g. 10

„Cozy“ senamiesčio širdyje veikia jau daugiau nei 15 metų ir šį išskirtinį savaitgalį savo lankytojams žada gurmanišką šventę. Vakarą pradėkite šviežio tuno karpaču su buivolių pieno mocarela. „Saltimbocca“ – į vytintą kumpį susukta veršiena – tiesiog pati „šoks“ jums į burną, nes būtent tai ir sako patiekalo pavadinimas. O tarsi debesėlis švelnus mocarelos pyragas su uogų padažu privers pamiršti viską pasaulyje. Vakarienė jums kainuos 25 Eur.

Stiklių taverna, Gaono g. 7

Tarp XVII a. pastato mūrų tvyro autentiška aplinka, stalai čia nutiesti lininėmis staltiesėmis, akį traukia šiaudiniai sodai. Pasijusite tarsi itališkoje tavernoje, kurioje šeimininkė dosniai vaišina ką tik iš jūros ištrauktos žuvies patiekalais. Šventinio savaitgalio metu vakarą pradėkite garsiuoju „Aperol Spritz“, mėgaukitės kepta menkės filė su burokėliais, kaparėliais bei traškiais svogūnais, o desertui – kreminis tiramisu. Vakarienė jums tekainuos 22 Eur.

D’eco Bar & Restaurant, Dominikonų g. 15

Italijoje gyva lėto valgymo kultūra. Išbandykite ir jūs. Italų dienų savaitgalio metu čia galėsite paragauti patiekalų iš specialaus Bonos Sforzos meniu, kuriame šparagų sriuba su citrina ir parmezanu, jautienos karpačas, salotos su šparagais ir baziliku ar toskanietiškai paruoštas upėtakis. Patiekalai puikiai derės su ekologiškais itališkais vynais ir kokteiliais. Pasijuskite tarsi būtumėte po Toskanos saule!

Vakarienė apsirengus raudonai

Augustas ir Barbora love story café, Stiklių g. 7

Koks būtų itališkas savaitgalis be Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės istorijos, kupinos itališkų atspindžių? Įsimylėkite ir jūs, gėlėse skendinti aplinka sukurs romantiškų atostogų nuotaiką. Užsukite maloniai popietei ir ragaukite garsųjį itališką „Pinot Grigio“ vyną arba klasikinį „Aperol Spritz“ kokteilį. Šalia puikiai tiks itališki skanėstai: vytintas kumpis, mocarela, vyšniniai pomidorai ir alyvuogės.

Notre Vie, Stiklių g. 10

Stiklo kvartalo širdyje įsikūrusi rami ir jauki vyninė „Notre Vie“, garsėjanti puikiais itališkais vynais, paruošė specialų meniu Karalienės Bonos miestelio lankytojams. Galėsite pasirinkti vieną iš 2 specialiai paruoštų patiekalų, džiovintos jautienos arba veršienos juostelių.

Lokys, Stiklių g. 10

Puotaukite taip, kaip kadaise puotavo Lietuvos didikai, o, galbūt, net pati karalienė Bona Sforza. Paragaukite žvėrienos patiekalų, o šventinio savaitgalio metu pasimėgaukite tradicine itališka lazanija, tekainuosiančia 7 eurus, ar ypatingu būdu paruošto stirnienos ragu. Patiekalas ypač derės su „Leone de Castris Villa Santera Primitivo di Manduria DOC“ vynu.

Alinė „Leičiai“, Stiklių g. 4

Nors Italija negarsėja kaip alaus kraštas, tačiau alinė „Leičiai“ alsuoja itališka atmosfera – šurmulys, pokalbiai su bičiuliais ir tie ilgi vakarai… Paragaukite skirtingų rūšių alaus, išbandykite aluje keptas dešras, o ir kava būsite pavaišinti. Nenustebkite – italai juk geria puodelį espreso net ir vėlyvą vakarą, kad po sotaus maisto nepritrūktų energijos pokalbiams.

Rene, Antokolskio g. 13

„Pmodorini tre-pre-tre“ – tai tarsi įvairių skonių mozaika, susidedanti iš 3 pomidorų, įdarytų krevetėmis ir naminiu majonezu su žolelėmis arba 3 pomidorų, įdarytų buivolės pieno mocarela ir šviežiais bazilikais, o gal pasirinksite mozaiką iš 3 pomidorų, įdarytų marinuotų ančiuvių ir juodųjų alyvuogių tyre. Ragaukite su šviežia čiabata ir kilminguoju „Zenato Pinot Grigio“ vynu. Viso rinkinio kaina – 13 Eur.

Queensberry, Didžioji g. 18

Itališki patiekalai su lietuviškais vynais? Taip, jie puikiai dera! Romantiškame Vilniaus senamiestyje jūsų laukia nauji skonio atradimai. Užsukite paragauti raviolių virtinukų su grybų įdaru ir anties kepenėlių padažu arba su špinatų įdaru ir grietinėlės sviesto padažu. Desertui, žinoma, – tiramisu. Užsisakę specialių patiekalų, būsite pavaišinti kava.

Katpėdėlė, Vokiečių g. 3

Ką XVI a. Bonai Sforzai tiekė karališkieji virėjai? Juk ji garsėjo itin išrankiu skoniu ir turėjo savo nuomonę apie viską. Italų dienų savaitgalio metu valgykite it tikri karaliai. Jei esate itin išalkę, išbandykite „Sočiąją Bonos Sforzos“ vakarienę – jaučio žandus su bulvių koše ir raugintais kopūstais bei taure raudonojo namų vyno (kaina – 10 Eur) – arba, jei nenorite apkrauti skrandžio, jūsų lauks „Lengvoji Bonos Sforzos vakarienė“ – žuvies apkepėlė su porais ir brokoliais bei taure baltojo namų vyno (kaina – 6 Eur). Ką pasirinksite?

Amatininkų užeiga, Didžioji g. 19

Bulviniai patiekalai lietuviškoje virtuvėje yra tiesiog šaknis įleidę, tačiau ar žinojote, kad bulves, kaip ir daugybę kitų šiandien mums įprastų produktų, į Lietuvą atvežė ne kas kitas, o karalienė Bona Sforza. Tad paskanaukite netradicinių bulvinių blynų su pomidorais. Tai tikra Lietuvos ir Italijos sąjunga jūsų lėkštėje. Buon appetito!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

7 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist