Renginiai

Trečiojoje „Tbilisoba“ šventėje – naujas šalies rekordas

Šeštadienio popietę Vilniuje užfiksuotas BORJOMI rekordas. Trečius metus iš eilės Gruzijos ambasados organizuotoje tradicinėje šventėje „Tbilisoba“ išvirta net 1000 chinkalių. Tai vienas iš populiariausių tradicinių gruziniškų patiekalų. Prie rekordo siekimo prisidėjo ir šventės dalyviai. Jie gamino chinkalius, kurie po to čia pat buvo verdami bei ragaujami.

Tradicinė Gruzijos rudens šventė „Tbilisoba“ Vilniuje pirmą kartą surengta prieš porą metų ir labai greitai tapo tradiciniu renginiu, kurio metu vilniečiai bei miesto svečiai turi galimybę susipažinti su gruziniškomis tradicijomis, menais, virtuve.

Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadzė džiaugėsi, kad „Tbilisoba“ kasmet sulaukia vis didesnio miestiečių susidomėjimo.

„Man labai malonu, kad  „Tbilisoba“ jau tapo tradicija ir švenčiama Lietuvos sostinėje Vilniuje trečią kartą, nes Vilnius ir Tbilisis – miestai bičiuliai, o su bičiuliais juk reikia dalintis viskuo, ką turi geriausio“, – sakė ji.

Anot ambasadorės atnaujintas Tbilisio skveras Žvėryne džiugina vietinius gyventojus ir suburia juos įvairioms šventėms.


„Šiandien čia susirinko daug vilniečių bei miesto svečių, džiugu, kad oras mūsų šventei buvo palankus ir galėjome mėgautis gruziniška popiete. Smagus sutapimas, kad šį savaitgalį ir pačiame Tbilisyje švenčiama ši rudens šventė.“, – džiaugėsi ambasadorė.

Šiemet vienu iš pagrindinių šventės akcentų Vilniuje tapo naujo „Borjomi“ 1000 chinkalių gaminimo rekordo siekimas.

Kaip sako rekordo iniciatoriaus „Borjomi“ prekės ženklo rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė, šventės dalyviams norėta ne tik suteikti galimybę išbandyti dar neatrastus gruziniškus skonius, bet ir patiems tiesiogiai prisidėti prie šio rekordo pasiekimo.

„Visada raginame žmones gyventi ne tik gardžiai, bet ir smagiai. Šeštadienį su vilniečiais patyrėme daugybę puikių emocijų. Kiekvienas turėjo progą pats pagaminti savo chinkalį bei vietoje jį išvirti ir paragauti užsigeriant natūraliu vandeniu „Borjomi“. Tačiau dar svarbiau tai, kad savo tikslą įgyvendinome kartu, dalindamiesi teigiamomis emocijomis bei atrasdami naujus skonius“, – teigia ji.

Bendromis „Tbilisoba“ dalyvių pastangomis iš viso išvirta daugiau nei 1000 chinkalių. Su šio patiekalo ruošimo subtilybėmis juos supažindino gruzinų virtuvės žinovas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Back to top button