MaistasRenginiai

Trečiajame „Vilnius Burger Fest“ – mėsainių aukcionas

Liepos 27 d. Vilniuje trečią kartą įvyks gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Kelis tūkstančius gero maisto mėgėjų sutraukiantis renginys šiemet vilios dar didesniu dalyvių skaičiumi, tik vieną kartą metuose ruošiamais burgeriais ir ypatingu šio patiekalo aukcionu.

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis vienija kokybiško maisto entuziastus, ypatingą dėmesį skiriantiems burgerių ruošimui. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi naudojamais kokybiškais ir šviežiais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.

„Burgeriai kaip patiekalas išsiskiria tuo, kad jis yra panašus į kaladėlių žaidimą. Variantų, iš ko ir kaip jį paruošti, yra daugybė. Natūralu, kad tokioje sferoje atsiranda ir pranyksta įvairios mados. Pavyzdžiui, praėjusiais metais „Vilnius Burger Feste“ populiarus ingredientas buvo ilgai ruošiama mėsa.

Vilnius Burger Fest 2016
Nuotr.: Liudo Barono

Šiais metais gali būti atvirkščiai – populiarūs bus vegetariški burgeriai. Tačiau tai sužinosime jau artėjant festivaliui, kai dalyviai ims pristatinėti tik šiai šventei ruošiamus burgerius. Iš patirties žinome, kad skonio siurprizų netruks, nes Lietuvos šefų fantazija yra beribė“, – pasakojo vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

Pasak S. Slabačiausko, vienu iš siurprizų lankytojams turėtų tapti ypatingai paruošto burgerio aukcionas. Vis dėlto, koks tai bus burgeris, kas jį ruoš ir kiek vienetų bus pateikta aukcione, organizatoriai žada atskleisti tik renginio savaitę.


Šiemet „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus apie 17 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų. Ketinimus prisijungti prie festivalio išreiškė ir jo senbuviai, ir naujokai. Šiuo metu dalyvavimą patvirtino „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Čiop Čiop“ ir „Peri Peri Restas“, „Drama Burger“, „Foxes Burger & Lobster”, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover’s Pub“, „Piano Man“, „Šiaurės jūra“ ir „Pancho“.

Vilnius Burger Fest 2016
Nuotr.: Liudo Barono

Gurmė burgerių mados banga Lietuvą pasiekė prieš penkerius metus. Vilniuje, o vėliau ir kituose Lietuvos miestuose ėmė gausiai kurtis specializuotos burgerinės, šį patiekalą į meniu įtraukė ir kiti restoranai, net atsirado tinklaraščių, aprašančių vien tik įspūdžius, patirtus ragaujant burgerius.

Susidomėjimas kokybiškais burgeriais atsispindėjo ir „Vilnius Burger Fest“ renginyje. 2015 m. jame apsilankė 6000 žmonių, o praėjusiais metais – virš 7000. Maisto magelanus ypač vilioja galimybė čia paragauti unikalių, tik vieną kartą metuose ruošiamų burgerių: būtent tokios sąlygos laikosi visi festivalio dalyviai.

Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių, kai kulinarijos meistrai suvokė, jog burgeris gali būti ruošiamas iš pilnaverčių, šviežių ar egzotiškų produktų. Burgeris tapo žymių ir šefų naujokų eksperimentų objektu, o specializuoti restoranai užkariavo valgytojų ir maisto kritikų dėmesį.

Festivalis „Vilnius Burger fest“ vyks „Piano Man Outside“ (Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kiemas). Įėjimas į festivalį nemokamas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Back to top button