Šimtai žmonių rinkosi į kasmetinę „Le Dîner en Blanc“ fiestą (NUOTRAUKOS)

Penktojo jubiliejaus proga „Le Dîner en Blanc“ vakarienės organizatoriai sugrąžino šventės vietą ten, kur viskas prasidėjo – į Vilniaus rotušės aikštę. „Prieš pat pirmąjį renginį buvo daug smagaus jaudulio, todėl ši vieta mums emociškai yra labai svarbi, juk būtent čia ir buvo pirmą kartą visai Lietuvai pristatyta šios puošniosios iškylos idėja, – pasakojo renginio organizatorės Dovilė Butkienė ir Valda Lukošiūtė, – be to, Vilniaus Rotušės aikštė yra ypatinga vieta, kurioje erdvė yra didelė, tačiau labai jauki, kadangi ją iš visų pusių supa istoriniai pastatai“

Kaip visada, renginio vieta buvo laikoma ypatingoje paslaptyje ir atskleista tik dalyviams susirinkus į susitikimo punktus. Iš skirtingų miesto vietų baltai pasipuošę žmonės suplūdo į pagrindinę miesto aikštę. Nešini baltais pikniko krepšiais, gyvų gėlių puokštėmis žmonės sukūrė nuostabią šventę mieste, kurios pradžią tradiciškai paskelbė trimito garsai ir baltomis servetėlėmis mojuojantys baltojo pikniko dalyviai.

Apsirengti nuo galvos iki kojų baltai dažnai būna tikras iššūkis, pareikalaujantis nemažai kūrybiškumo ir fantazijos. Jubiliejiniame „Le Dîner en Blanc“ renginyje vilniečiai ir miesto svečiai tikrai nestokojo išmonės bei stiliaus jausmo. Ponios puošėsi įspūdingomis suknelėmis, originaliomis skrybėlaitėmis.

Ypatingas šių metų „Le Dîner en Blanc“ svečias – dainininkas Vaidas Baumila, surengęs pasirodymą. Po koncerto baltajame piknike jis mėgavosi draugų kompanija.  „Aš iki šiol nebuvau dalyvavęs šiame renginyje, bet tikrai galiu pasakyti, kad geras jausmas yra būti čia. Ir tikrai nepameluosiu, šiandien buvo geriausias mano vasaros koncertas. “ Su tuo tikrai galėjo sutikti ir tūkstantinė, net per nestirpų vasaros lietų muzikos garsuose ištirpusi minia.

Prancūziška elegancija ir stilius bei tradicijos lietuvių yra ypatingai mėgstamos, tad nieko nuostabaus, kad ir šis renginys tapo mėgiamu Lietuvoje. Tiesdami baltas staltieses ant stalų šventės dalyviai dėliojo piknikui skirtas vaišes, originalias dekoracijas bei gyvų gėlių puokštes. Vieni užsisakė patiekalus, kuriuos specialiai šiai progai paruošė restorano „Radisson Blue Royal Astoria” šefas Gediminas Andriuškevičius. Kiti, ypatingai mėgstantys gaminti, patys ruošė vaišes: įvairias užtepėles, salotas, sumuštinius ir saldumynus. Stalus dalyviai dekoravo itin išradingai: nuo gyvų gėlių puokščių iki stilingų žvakidžių bei įvairių statulėlių. Maisto žinovė ir tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė, dalyvavusi visose iki šiol vykusiose „Le Dîner en Blanc“ vakarienėse dalinosi įspūdžiais apie jubiliejinį renginį: „Aš tikrai galiu pastebėti, kad šiais metais žmonės itin stipriai pasistengė. Anksčiau žmonės daugiau stebėjo tai, kas vyksta Paryžiaus „Le Dîner en Blanc“  metu ir bandė kopijuoti, ką matė nuotraukose, tačiau šiais metais visi buvo labai saviti ir darė tai, kas gražu jiems. Ir manau, kad tai labai pasiteisino. Renginio dalyviai maisto pasirinkimo požiūriu tampa vis subtilesni.“

Vieni iš renginio draugų sukūrė tikrą žiemos pasaką: jų stende buvo galima rasti ir sniego, ir netgi sniego senių. Ledai „Dione“ svečius kvietė suptis ant fantastiško grožio sūpynių taip suteikdami renginiui dar daugiau magijos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist