Renginiai

Naujas maisto turgus kviečia paragauti neįprasto maisto – ar išdrįsite skanauti vabzdžių?

Paskutinį vasaros sekmadienį startavęs bendruomeniškumo ir gastronomijos festivalis „Turgus 2.0” sulaukė itin daug dėmesio ir palaikymo iš sostinės gyventojų bei miesto svečių. Šiandien, sekmadienį, gatvės maisto turgus grįžta su dar daugiau įvairovės bei meta naują iššūkį: renginio tema – drąsus maistas.

„Tvarkydami šiukšles po pirmojo „Turgus 2.0” patyrėme keistą dalyką. Mesdami jas į konteinerius supratome, kad jos kvepia skaniai. Nors ten ir buvo atliekos, bet tai buvo kokybiškų produktų atliekos. Tai mus privertė susimąstyti apie tai, kur vis dėl to yra gastronomijos ribos, jei net šiukšlės kartais kvepia skaniai.”, – apie tai, kaip gimė idėja antrojo renginio temai pasakojo vienas iš renginio organizatorių Dominykas Čečkauskas.

Nuotr.: Sauliaus Žiūros

Renginio organizatoriai šio sekmadienio turgaus lankytojų ir dalyvių nusprendė pasiteirauti, kas jų nuomone yra ar turi būti valgoma ar nevalgoma apskritai, todėl neatsitiktinai pasirinkta tema – „drąsus maistas”.

Turguje dalyvaus ūkininkai, auginantys neįprastus padarus ar spaudžiantys ypač aromatingus sūrius, „Austrių maestro” kvies vaišintis retomis jūros gėrybėmis, maisto vagonėlių ir pop-up restoranų šefai siūlys išmėginti neįprastus skonių derinius, o „Turgus 2.0” kulminacija taps vabzdžių degustacija.

Turgus 2.0
Nuotr.: Sauliaus Žiūros

Organizatoriai pasakojo, kad patiems drąsiausiems savo lankytojams kartu su renginio draugais „Insektariumas” paruošė retą progą Lietuvoje paragauti įvairių rūšių vabzdžių, o mažesniems turgaus lankytojams apžiūrėti gyvus vabalus. „Turgaus meniu sekmadienį rasite: šilkverpių lervas, juodąsias skruzdėles, svirplius, didžiuosius milčius, ir dar daugelį kitų skanėstų.”, – pasakojo Mindaugas Jakas.


„Valgysim dalykus, kurie krebždės, rangysis, smirdės, o ausis kutens iššūkį mūsų estetiniam suvokimui keliantys industrinės muzikos garsai, kuriais rūpinsis „Kablys”. Viską vainikuos naktinis gastronominio kino seansas po atviru dangumi”, – šio sekmadienio planais dalinosi Darius Kupliauskas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Užsisakyti komentarų pranešimus
Pranešti apie
guest
1 Komentaras
naujausius
seniausius labiausi vertinti
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus
Tomas
Tomas
2 metus

Tai zmones kalba, kad nieko gero sitas turgus

Back to top button