2021 m. lapkričio 8-14 dienomis vyks jau dešimtoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. 

Jau trečius metus Gastronomijos savaitė vyksta ne tik didžiuosiuose miestuose, bet visoje Lietuvoje – tokiu būdu tikimasi paskatinti Lietuvos gastronominį turizmą, geresnį regionų pažinimą, autentiškų lietuviškų skonių bei vietų atradimą. Šiemet festivalyje dalyvauja restoranai iš Vilniaus, Vidurio ir Pietų Lietuvos bei Pajūrio regiono.

Šių metų rudeninės  Gastronomijos savaitės tema – „Tvarus skonis“, tad siekiame, kad ir restoranai atsigręžtų į sezoniškus ir vietinius maisto produktus, maisto atliekų mažinimą, drąsiau naudotų alternatyvas tradiciniams maisto produktams, o apie atsakingo vartojimo sprendimus papasakotų savo lankytojams.

Gastronomijos savaitės organizatoriai, sieks, kad populiariausias maisto festivalis džiugintų ne tik gomurį, bet ir ugdytų visų mūsų atsakomybę prieš gamtą, jos resursus, prieš ateinančias kartas.

Tai, kad patys restoranai – jų savininkai, vadovai ir šefai nėra abejingi tvarumo iššūkiams, liudija jų domėjimasis maisto inovacijomis, tausojančiomis gamtą ir jos išteklius. Į renginio rėmėjos – „Santa Maria“ – kvietimą į gastronomijos savaitės meniu įtraukti Suomijos startuolio sukurtas plėšytas avižas atsiliepė ne vienas. Ne tik Vilniuje, bet ir Druskininkuose, Palangoje įsikūrusių restoranų svečiai galės paragauti patiekalų su šiuo visiškai natūralios sudėties, daug vertingų baltymų turinčiu augaliniu produktu, kurio anglies dvideginio pėdsakas keliasdešimt kartų mažesnis nei mėsos.

Iš viso degustacinius meniu tieks net 46 restoranai! Dalyviai pasiruošę užtikrinti ne tik puikias gastronomines patirtis, bet ir visas reikalaujamas saugos bei higienos priemones.

Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę. Restoranams tai – išskirtinė proga prisistatyti, supažindinti svečius su savo idėjomis bei unikaliu stiliumi.

Gastronomijos savaitės metu, kaip ir visuomet, maisto entuziastai yra kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei jo specialų degustacinį meniu. Rinkinio asmeniui kaina: 10 Eur, 20 Eur arba 30 Eur. Visą restoranų sąrašą rasite čia

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

8 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist