Tradicija tapęs renginys, sūrio galvos, sveriančios apie 40 kilogramų, skaldymo ceremonija.
Sūrių parduotuvė “Say Cheese”, vasario 8 d. 14 val, kviečia visus ne tik pasimėgauti pačiu procesu, bet ir paragauti sūrio karaliaus Parmigiano Reggiano PDO nuo ką tik suskaldytos galvos.
Šis sūris atkeliavo iš Italijos, pagamintas iš žalio (nepasterizuoto) pieno, turi specialią kokybės tikrinimo komisiją ir daug kitų įdomių subtilybių, kurias sužinosite apsilankę pas mus.
Pirmas pusvalandis po suskaldymo yra ypatingas, nes sūris pirmą kartą gauna oro ir generuoja ypatingai ryškų kvapą ir skonį.
Sūrio ekspertas Vytautas Vaga papasakos ir pademonstruos, kaip tai atlikti taisyklingai.
Kur? SAY CHEESE (Halės turgus)
Kada? Vasario 8 d. (šeštadienis) 14:00 val.