Savaitgalį atidarytoje MO muziejaus parodoje eilės driekėsi iki durų (nuotraukos)

Savaitgalį MO muziejus buvo pilnas žmonių, atvykusių į naujos MO muziejaus parodos „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ atidarymo festivalį – „MOratoną“. Skaičiuojama, kad per dvi dienas muziejuje apsilankė daugiau nei 6000 lankytojų, kurie it kelionėje laiku nusikėlė į margus ir įvairiapusius 90-uosius.

Spalio 5–6 d. muziejuje sau įdomių veiklų, pokalbių, susitikimų ar netgi vakarėlių galėjo rasti kiekvienas. Vyko susitikimai su menininkais, kurių darbai eksponuojami parodoje, muziejuje savo 90-ųjų istorijomis dalinosi filmų „Nematoma“ ir „Lošėjas“ režisierius Ignas Jonynas, aktorė Rimantė Valiukaitė, pirmųjų „Mados infekcijų“ prodiuserė ir organizatorė Renata Mikailionytė, krepšinio komentatorius Linas Kunigėlis, dailėtyrininkas Alfonsas Andriuškevičius, architektas Gintautas Natkevičius, 90-ųjų reklamą analizavo Tomas Ramanauskas.

Šeštadienio vakarą tikrą 90-ųjų vakarėlį surengė Vilniaus miesto šokio teatras „Low Air”. Abejingų nepaliko Manfredas, sukūręs specialų 90-ųjų grojaraštį ir muziejuje surengę tikrą vakarėlį. Savaitgalio renginių akimirkos – nuotraukų galerijoje.

„Rengiame parodos atidarymo festivalius – „MOratonus“ ir siūlome lankytojas platesnes bei įvairesnes patirtis muziejuje. 90-ieji buvo labai įvairūs, todėl norime juos kuo įvairiau prisiminti ir neapsiribojame tik parodinėmis erdvėmis – parodos tema buvo pratęsta pokalbiais ir susitikimais. Negana to, 90-uosius kitaip patirti lankytojai gali klausydami parodos e. gidą, kurį įgarsino 90-aisiais itin populiarūs Ramunė Kurienė ir Algis Ramanauskas Greitai. Šį gidą papildo ir tikros žmonių istorijos, kurias jie mums papasakojo ir kurias galima išgirsti iš pirmų lūpų“, – pasakoja Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Ji taip pat priduria, kad po MOratono muziejus ir toliau siūlys įvairias veiklas lankytojas ir kvies dar labiau pasinerti į 90-uosius. Visą parodos veikimo laikotarpį vyks paskaitos ar susitikimai su parodų kuratoriais Vaidu Jauniškiu, Rimantu Kmita, Mantu Pelakausku, Migle Survilaite, Aurimu Švedu, Tomu Vaiseta. Kiekvienas iš jų nagrinės skirtingas 90-ųjų temas, pavyzdžiui, teatrą ar netgi 90-aisiais įvykusią seksualinę revoliuciją. Paroda „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ MO muziejuje veiks iki 2020 m. vasario 23 d.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

10 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist