Jau šį trečiadienį, rugpjūčio 9 d., Tymo turguje įvyks devintasis gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“.
Pasaulyje gurmė burgerių mada kilo prieš daugiau nei porą dešimtmečių ir tapo atsaku greito maisto tinklams. Lietuvą gurmė burgeriai pasiekė prieš gerą dešimtmetį.
Gurmė burgerių ruošėjai stengiasi naudoti aukštesnės kokybės, vietoje užaugintus produktus. Be to, sudėtinės patiekalo dalys dažnai ruošiamos ne masinės gamybos metodais – pavyzdžiui, šefai patys raugia, marinuoja, rūko dūmuose, užsako išskirtines bandeles ir pan. Ingredientų derinimas ir pateikimas taip pat parodo virtuvės išradingumą, jų „firmines“ gudrybes.
Devintą kartą rengiamame festivalyje dalyvaus daugiau nei 20 dalyvių, kurie stengsis naudoti išskirtinius, vietoje užaugintus produktus. Be to, sudėtinės burgerių dalys dažnai ruošiamos ne masinės gamybos metodais – šefai patys raugia, marinuoja, rūko dūmuose, užsako išskirtines bandeles ir pan. Pavyzdžiui, festivalyje bus dalyvis, kuris absoliučiai visus ingredientus užaugina vietos ūkyje.
Festivalyje kasmet apsilanko per 7000 žmonių. Šiemet kievienas galės išsirinkti iš daugiau kaip 70-ies skirtingų burgerių – ir vegatariškų, ir su mėsa.
Festivalio organizatoriai primena, kad mėgautis burgeriais bus galima šalia Tymo turgaus esančiame Kūdrų parke, todėl ragina atsinešti iškylos pledą. Savo produkciją išradingai pristatys Lietuvos maisto gamintojai, visą festivalio laiką lankytojų ausis džiugins muzikos selektoriai.
„Vilnius Burger Fest“ vyks Tymo turguje (Maironio/Aukštaičių g.), rugpjūčio 9 d. nuo 11:00 iki 23:45 val. Įėjimas į festivalį nemokamas.