Praeitas mėnuo, vertinant pasaulio mastu, buvo vienas šilčiausių mėnesių per tikslių meteorologinių matavimų istoriją, rodo trečiadienį paskelbti palydovinių matavimų duomenys.

Kaip pranešama, temperatūros, prilygstančios kurio nors mėnesio aukščiausios temperatūros rekordui arba ją viršijančios fiksuojamos jau šeštą mėnesį iš eilės.

Europos Sąjungos klimato kaitos tarnyba „Copernicus“ nurodė, kad šių metų lapkritį pasaulio temperatūra buvo 0,64 Celsijaus laipsnio šiltesnė už lapkričio vidurkį 1981–2010 metų laikotarpiu ir tokia pati kaip 2015 ir 2016 metais.

Neskaitant JAV rytinės dalies ir kai kurių Vidurio Azijos sričių, daugumoje sausumos masyvų praeitą mėnesį fiksuotos aukštesnės nei vidutinės mėnesio temperatūros.

Europoje ruduo (nuo rugsėjo iki lapkričio) buvo 1,1 laipsnio šiltesnis už istorinį vidurkį, pažymėjo „Copernicus“.

Jungtinės Tautos antradienį paskelbė, kad 2019 metai gali patekti tarp trejų šilčiausių visų laikų metų ir gali būti pripažinti rekordiškai šiltais El Ninjo reiškinio nepaveiktais metais.

Pasaulio meteorologijos organizacija savo ruožtu nurodė, kad šio amžiaus antrasis dešimtmetis beveik neabejotinai yra karščiausias per matavimų istoriją.

Redaktorius: Raimondas Čiuplys

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist