Vilnius kiekvienam gali pasiūlyti kulinarinių patirčių ir skonių įvairovę – tuo įsitikino neseniai Lietuvos sostinėje viešėję 4,8 milijono prenumeratorių platformoje „YouTube“ turinčios internetinės TV laidos „VICE Munchies“ atstovai. Kanalas žiūrovus supažindina su skirtingų šalių virtuvėmis, šefais ir jų istorijomis. Apsilankiusi Vilniuje, kanalo filmavimo komanda leidosi į vienos dienos gastronominę pažintinę kelionę su šefu Gaspar Fernandes, vadovaujančiu žymiam sostinės restoranui „Gaspar‘s“: ragavo tradicinių lietuviškų patiekalų, lankėsi vilniečių pamėgtuose restoranuose, o viename jų net užtraukė itališkas dainas. 

Pasaulyje pripažinti kūrėjai 

„Vice Munchies laida „Chef’s Night Out” – itin populiari visame pasaulyje tarptautinio  naujienų kanalo „VICE” TV laida. Apie maistą bei gastronomines patirtis laidas skirtingose pasaulio šalyse kuriantis „VICE Munchies“ savo paskyroje jau yra surinkę daugiau nei 1,2 milijardo įrašų peržiūrų iš  Niujorko, Los Andželo, Kopenhagos, Briuselio ir kt. pasaulio miestų. Vilniuje apsilankiusi „VICE Munchies“ komanda mieste filmuodama praleido visą dieną. 

„Šių žymių vaizdo įrašų kūrėjų apsilankymas Vilniuje parodo, kad miestas atsiduria gastronominių kelionių žemėlapyje. Mūsų sostinė tikrai turi ką pasiūlyti kiekvienam maisto mylėtojui – čia galima paragauti įvairių pasaulio virtuvių patiekalų, autentiškų tradicinių valgių, o šefai didelį dėmesį skiria produktų lokalumui bei šviežumui. Tą pastebėjo ir „VICE Munchies“ filmavimo komanda – jiems viešnagė Vilniuje labai patiko. Tikime, kad šis vaizdo įrašas padės pasiekti visus pasaulio kampelius ir dar labiau sudominti Vilniumi kaip įvairių keliautojų skonius atitinkančia kelionės kryptimi“, – sako su filmavimo komanda bendradarbiavusios agentūros „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė. 

Į sostinę atvyko gausi filmavimo komanda: režisierius Bram Mengelers, vaizdo režisierius Thomas Van Krugten, komercijos direktorė Sarah de Boer ir kiti nariai, o prie grupės prisidėjo ir viena lietuvė – garso operatorė Rugilė Kačkauskaitė. „Kompaktiškas, autentiškas, gražus  – taip trim žodžiais apibūdinčiau Vilnių. Tikrai likome maloniai nustebinti,  nuo to laiko kai grįžau namo, rekomenduoju Vilnių kaip puikų miestą kelionei visiems, kuriuos sutinku”, – sakė režisierius Bram Mengelers. Anot jo, filmavimo komandai labiausiai patiko Užupis, kuriame  jie praleido daugiausiai laisvo  laiko. 

Ragavo ir šaltibarščius, ir itališką virtuvę 

Viešėdami Vilniuje, kanalo atstovai leidosi į gastronominę kelionę su šefu Gaspar Fernandes, kuris jiems papasakojo apie savo įsikūrimą Lietuvoje, taip pat vienu geriausių restoranų šalyje pripažįstamo restorano „Gaspar‘s“ konceptą. Drauge su iš Indijos kilusio šefo draugais filmavimo komanda visą dieną ragavo patiekalus Vilniaus restoranuose. 

Pirmiausia G. Fernandes, jo draugai bei filmavimo komanda lankėsi garsiojoje „Čeburėkinėje“ Šopeno gatvėje, kur ragavo tradicinius lietuviškus patiekalus, išbandė šaltibarščius. Vėliau jis kompaniją pakvietė į restoraną „Džiaugsmas“, vadovaujamą šefo Martyno Praškevičiaus. Čia svečiai ragavo juodas žuvies spurgas ir kitus užkandžius. 

Vakare komanda aplankė Užupyje esantį itališko maisto restoraną „Le Travi“, garsėjantį autentiška pasta ir kitais populiariais Italijos virtuvės patiekalais. Su svečiais visą vakarą leido ir šio restorano šefas Mattia Rupil, kuris ne tik pasakojo apie gaminamus patiekalus, bet ir linksmino visus itališkomis dainomis bei svetingumu. Po vakarienės filmavimo komanda apsilankė kokteilių bare „King&Mouse“, o vėlų vakarą leido G. Fernandes restorane „Gaspar‘s“. 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

14 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist