Vilnius 2016 m. pritraukė neregėtą turistų srautą. 2016 metų pabaigoje Vilniaus oro uoste vykusios iškilmės, kurių metu buvo pasitikta ir mero Remigijaus Šimašiaus pasveikinta Jenni Ukkonen, milijoninė miesto lankytoja per 2016-uosius iš Suomijos, buvo ženklas, kad metus vainikuos dvi itin džiuginančios miesto turizmo tendencijos: augimas ir rekordai.

Per praėjusius metus Vilniuje apsigyveno ir bent vieną naktį mieste praleido 1 032 254 turistų. Bendras jų nakvynių skaičius 2016 metais artėja net dviejų milijonų link. Lyginant su 2015 metų turizmo statistikos duomenimis, 2016-aisiais svečių skaičius Vilniuje išaugo 5,5 proc., o nakvynių skaičius padidėjo 5,7 proc. Daugiausiai miesto svečių Vilniaus apgyvendinimo įstaigos registravo rugsėjo mėnesį.

Statistikos departamento duomenimis, 81,6 proc. Vilniaus apgyvendinimo įstaigų svečių 2016 metais buvo užsieniečiai, o likę 18,4 proc. – iš Lietuvos. Vietinio turizmo atstovai Vilniaus apgyvendinimo įstaigose sudarė per 189 tūkst. žmonių, ir tai šešiais procentais viršijo 2015 metų rodiklius.

Užsienio valstybės, iš kurių praėjusiais metais Vilniuje sulaukta daugiausiai turistų, buvo Baltarusija, Lenkija, Vokietija, Rusija ir Latvija. Antrajame penketuke – Ukrainos, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Italijos ir Ispanijos keliautojai. 

Ženkliausiai per 2016 metus išaugo miesto svečių srautai iš tokių valstybių kaip Ukraina (32,3 proc. daugiau), Kinija (25,06 proc. daugiau) ar Austrija (21,36 proc. daugiau lankytojų nei 2015 metais). Žymiu augimu pasižymėjo ir turistų, atvykstančių iš Latvijos (17,6 proc. daugiau), Ispanijos (17,3 proc. daugiau), Lenkijos (16,2 proc. daugiau) kiekiai.

„Greitas ir atviras Vilnius tampa vis labiau patrauklus turistams, apie tai liudija ir visus rekordus mušanti turizmo statistika. Ypatingai džiugu, kad Vilnius užkariauja vis naujas turizmo rinkas, miestą atranda vis daugiau ir įvairesnių šalių – auga turistų iš JAV, Švedijos, Prancūzijos, Estijos srautai, – visi 2016 metais peržengę 20 tūkst. lankytojų ribą. Nedaug nuo jų atsilieka ir turistai iš Suomijos, kurių Vilniuje pernai suskaičiuota daugiau nei 19,5 tūkstančių“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Darius Udrys, Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovas: „Džiaugiamės, jog vis daugiau lankytojų atranda miestą, kuris ir mums toks mielas – ir ne tik iš artimų šalių, bet ir iš tolesnių. Norime, kad lankytojai Vilnių ne tik pamatytų, bet ir pajaustų, kuo jis ypatingas ir jį pamilę sugrįžtu ne vieną ir ne du sykius.“

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

0 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist