Artėjant rudens sezonui Vilniuje numatomi viešojo transporto pokyčiai. Nuo rugsėjo 1 d., atsižvelgiantį į augančius keleivių srautus ir naujų mokslo metų pradžią švietimo ir ugdymo įstaigose, keisis visų greitųjų maršrutų autobusų, visų maršrutų troleibusų ir didžiosios dalies autobusų tvarkaraščiai. Keleivių patogumui darbo ir poilsio dienomis grįžta 3 maršruto troleibusai, darbo dienomis piko metu vėl kursuos 15 maršruto troleibusai. Taip pat susisiekimo viešuoju transportu paslaugos taps patogesnės Bajorų kalvų, Naujosios Vilnios gyventojams – kursuos 69 maršrutas, įrengtos 4 naujos stotelės.

„Kaip ir kasmet prieš rugsėjį stebime vilniečių ir miesto svečių judėjimo tendencijas, taip pat aktyviai bendraujame su mokyklomis, švietimo įstaigomis ir viešojo transporto judėjimą pritaikome taip, kad moksleiviams ir studentams judėti po Vilnių būtų patogu. Visą rugsėjį stebėsime maršrutus, keleivių srautus ir, jei reikės, tvarkaraščius koreguosime papildomai. Taip pat geriname keleivių susisiekimą toliau nuo miesto centro nutolusiose vietose – numatytas papildomas maršrutas iš Bajorų kalvų į Stanevičiaus g., Linksmojoje g. įrengtos naujos stotelės.

Keleiviams ir toliau primename pagrindines taisykles, jog kelionės po miestą būtų saugios ir sklandžios. Autobusuose ir troleibusuose reikia  dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas, stotelėse ir kelionės metu laikytis saugaus atstumo. Tam padės ir stotelėse atnaujintos saugaus atstumo vietos – balto apskritimo simboliai su viduje matomomis pėdų ikonomis ir užrašu „saugu“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ viešojo transporto organizavimo skyriaus vadovė Loreta Levulytė.

Kaip keisis tvarkaraščiai?

Nuo rugsėjo 1 d. Vilniuje keisis visų greitųjų (1G, 2G, 3G, 4G, 5G, 6G) maršrutų autobusų, visų maršrutų troleibusų bei 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 19, 20,  21, 22, 24, 25, 26, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 38, 40, 43, 46, 49, 50, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 59, 61, 65, 66, 67, 68, 69, 73, 74, 75, 76, 82, 87, 88, 114, 115, 116 maršrutų autobusų tvarkaraščiai.

Naujausi tvarkaraščiai visuomet skelbiami www.judu.lt, programėlėse m.Ticket, Trafi, teirautis galima ir telefonu 85 210 7050. Informaciją viešojo transporto stotelėse planuojama atnaujinti iki rugsėjo 10 d. (imtinai).

Grįžtantys ir patogesni maršrutai, naujos stotelės

Keleivių patogumui ir sklandesniam judėjimui nuo rugsėjo 1 d. į trasas grįžta dviejų maršrutų troleibusai:

  • Darbo ir poilsio dienomis kursuos 3 maršruto troleibusai
  • Darbo dienomis piko metu kursuos 15 maršruto troleibusai

Gerinant viešojo transporto keleivių susisiekimą iš Bajorų kalvų, nuo rugsėjo numatytas tiesioginis 69 autobusų maršrutas. Šis maršrutas kursuos tam, kad iš Bajorų kalvų gyventojai patogiau susisiektų su S. Stanevičiaus g. įsikūrusiomis ugdymo įstaigomis.

Rytais 69 maršruto autobusai tam tikrais reisais kursuos S. Stanevičiaus, Gelvonų gatvėmis bei papildomai stos Mykolo Romerio universiteto, Liudo Giros, Pamiškės, Simono Stanevičiaus, Jovaro, Gelvonų, Gelvonėlio, Šeškinės kalvų, Licėjaus viešojo transporto stotelėse, toliau autobusai važiuos įprasta trasa.

Rytiniu reisu 69 maršruto autobusas atveš moksleivius į ugdymo įstaigas, o popietiniais reisais bus organizuojamas moksleivių vežimas iš ugdymo įstaigų Bajorų kalvų kryptimi. Reisai, kuriais 69 maršruto autobusai važiuos S. Stanevičiaus g., viešojo transporto tvarkaraštyje išskirti spalva.

Vykstantiems iš Bajorų kalvų S. Stanevičiaus g. kryptimi, rekomenduojame atkreipti dėmesį į eismo tvarkaraščius bei maršruto krypties rodykles ant minėto 69 maršruto viešojo transporto priemonių.

Nuo rugsėjo gerinamos ir viešojo transporto keleivių, gyvenančių Linksmosios g.  pabaigoje ir jos prieigose, viešojo transporto laukimo sąlygos. Keleiviams, važiuojantiems 115 maršrutu, Linksmosios g. pabaigoje įrengtos Meškonių ir Gerviškių stotelės (abejomis kryptimis).

Ką žinoti moksleiviams ir studentams?

Atsižvelgiant į tai, kad moksleiviai ir studentai pažymėjimus iš mokymo įstaigų įprastai gauna įpusėjus rugsėjui, viešojo transporto kontrolieriai juos tikrins lanksčiau.

Primenama, kad tiek moksleiviams, tiek studentams jau nuo rugsėjo pradžios būtina pasirūpinti pažymomis iš mokymosi įstaigų, o jei jų iki rugsėjo 1 d. gauti nepavyksta – pirmosiomis mėnesio dienomis rekomenduojama turėti bent asmens dokumentą, kuriame nurodytas amžius.

Vaikai iki 7-erių metų amžiaus sostinėje viešuoju transportu gali keliauti nemokamai. Pirmų-ketvirtų klasių moksleiviai sostinėje taip pat gali keliauti su viešojo transporto lengvata – pradinuko bilietu. Su juo moksleiviai, pateikę moksleivio pažymėjimą ar kitą galiojantį dokumentą, visus metus važiuoja vos už 10 eurų.

Taip pat, viešojo transporto kontrolė rugsėjo pirmosiomis dienomis atidžiau stebės, kaip keleiviai viešajame transporte dėvi apsaugos priemones, ar viešajame transporte yra dezinfekcinio skysčio.

Su pasikeitusiais viešojo transporto tvarkaraščiais galima susipažinti www.judu.lt nuo rugpjūčio 24 d. Informaciją viešojo transporto stotelėse planuojama atnaujinti iki rugsėjo 10 d. (imtinai).

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

16 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist