„Via Baltica“, „Rail Baltica“ ir „Via Carpatia“ vykstančių projektų apžvalga, pasienio kelių modernizavimo klausimai, pasiruošimas keleivinio traukinio Vilnius-Varšuva paleidimui kitąmet, bendros pozicijos Mobilumo paketo nuostatų suderinimui – šios temos trečiadienį buvo aptartos Vilniuje vykusiame susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio susitikime su Lenkijos infrastruktūros ministru Andrzejumi Adamczyku.

„Su kolega aptarėme „Via Carpatia“, „Rail Baltica“ ir „Via Baltica“ projektų, taip pat pasienio kelių rekonstrukcijos projektų įgyvendinimo eigą, kalbėjomės apie jau 2022 m. antroje pusėje planuojamo paleisti keleivinį traukinio iš Vilniaus į Varšuvą su vienu persėdimu Kaune, techninius klausimus. Lietuvai ir Lenkijai svarbu judėti vienodai sparčiai su šiais strateginiais projektais, kad jie būtų įgyvendinti laiku“, – po susitikimo sakė susisiekimo ministras M. Skuodis.

M. Skuodis su A. Adamczyku dar kartą pakartojo bendrą šalių poziciją Mobilumo paketo klausimu. Nuostatai, įpareigojančiai kas 8 savaites grąžinti vilkiką į kilmės šalis ir tokiu būdu mažinančiai Rytų Europos šalių vežėjų konkurencingumą, didinančius taršą keliuose bei sukeliančiai papildomų kaštų regiono įmonėms, abiejų valstybių ministrai nepritaria. Lietuva kartu su Lenkija laikosi pozicijos, kad toks įpareigojimas prieštarauja bendrajai rinkai ir Žaliajam kursui ir turėtų būti atšauktas. Diskutuota dėl galimybės dar šį rudenį kreiptis į  Europos Teisingumo Teismą prašant pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Su Lenkijos ministru taip pat aptartas tarptautinės magistralės „Via Baltica“ projekto įgyvendinimo grafikas, rekonstruotinų Lenkijos ir Lietuvos pasienio kelių sąrašas, dėl kurio yra sutarę abiejų šalių specialistai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

28 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Ar per sakurų žydėjimą turi būti draudžiamas eismas Upės gatve?

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist