Popamokinėms veikloms skirtas vilniečių krepšelis šiemet augo rekordiškai –  iš miesto biudžeto papildomai skyrus 1 mln. eurų finansavimą (skirta ir apie 3,8 mln. eurų valstybės lėšų), beveik 26 tūkst. mažųjų vilniečių ir jaunuolių sportavo, muzikavo ir kitaip prasmingai leido laiką po pamokų. 

Nuo rugsėjo neformaliuoju ugdymu galėjo naudotis ir sostinės naujieji vilniečiai – vaikai iš Ukrainos. Daugiau nei 100 vaikų po pamokų lankė įvairius būrelius, lankėsi bibliotekose, muziejuose. 

„Talentai pradeda formuotis dar mokyklos suole. Todėl labai svarbu, kad vaikai turėtų visas galimybes gabumams atsiskleisti. Sutaupyti vaikų būreliams šeimoms nelengvas iššūkis. Džiaugiuosi, kad didesniu nei kituose šalies miestuose finansavimu ne vienai šeimai leidome rinktis būrelius pagal vaiko asmenybę, pomėgius ir charakterį. Tėveliai galėjo labiau atsižvelgti į vaikų svajones, rinktis sau patogesnę lokaciją ar pedagogą, kuris dirbs su vaiku“, – sostinės sprendimu investuoti į vaikų neformalųjį švietimą džiaugiasi Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

2022-aisiais akredituotos 736 naujos programos, bendrai finansuota daugiau nei 1000 neformaliojo ugdymo veiklų – nuo kulinarijos, muzikos ir lyderystės iki kovos menų ir vandens sporto užsiėmimų.

Nuo kovo 1 d. krepšelio dydis Vilniuje pakilo nuo 15 iki 20 eurų, specialiųjų poreikių vaikams skiriamas dvigubas krepšelis – 40 eurų. Juo pasinaudojo daugiau nei 2 000 vaikų. (Pernai – apie 300).

Neformaliojo vaikų švietimo krepšelis skiriamas nepriklausomai nuo moksleivio šeimos socialinės padėties, gyvenamosios vietos ar ugdymo įstaigos. Juo gali naudotis visi moksleiviai, besimokantys 1–12 klasėse.

Pernai neformaliam ugdymui skirta 3 783 000 Eur. Būrelius lankė 22 tūkst. vaikų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

3 skaitytojai (-ų) įvertino

Iki šiol nėra įvertinimų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Rekomenduojami VIDEO

Susiję straipsniai

Reklama

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist